Tragická smrt Sharon Tate, která před 51 lety zasáhla celý svět, se stala námětem několika filmových zpracování

Tragická smrt Sharon Tate, která před 51 lety zasáhla celý svět, se stala námětem několika filmových zpracování
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tragická událost násilné smrti mladé herečky a manželky režiséra Romana Polanského Sharon Tate se odehrála 9. 8. 1969 v Los Angeles. Do domu, kde mladá herečka pobývala ve společnosti přátel, vtrhli sektáři kultu Charlese Mansona a mladou ženu v osmém měsíci těhotenství zabili.

Pojďme si připomenout, které herečky si tuto smutnou roli zahrály a jak se jim to podle filmových diváků povedlo.

The Haunting of Sharon, horor 2019, (hodnocení diváků 24 %)

Hilary Duff šla do tohoto snímku s nadšením, i když horory běžně netočí. Chtěla tak prokázat poctu mladé ženě a jejímu nenarozenému dítěti.

Bohužel ani herecké umění a dobrý úmysl nestačil k tomu, aby vznikl kvalitní film, který by si tento příběh plný emocí zasloužil. Film byl natočený ve spěchu, aby se prezentoval k 50. výročí od tragédie, ale vysloužil si pozornost jako nejhorší snímek roku.

Čtěte také: Herečka Vlasta Mészarosová, průvodčí s culíčky ze Slunce, seno, jahody: Její život i smrt zahaluje tajemství

Tenkrát v Hollywoodu, drama 2019, (hodnocení diváků 77 %)

V tomto hodně propagovaném filmu o Hollywoodu z období v sedmdesátých let, je jednou z dějových linek i vražda Sharon Tate, manželky Romana Polanského.

Tady si roli těhotné ženy zahrála Margot Robbie. Debra Tate, sestra zavražděné, byla původně proti tomu, aby se příběh do filmu dostal. Režisér Quentin Tarantino neváhal, přivezl jí scénář a vylíčil jí, jak bude postava její sestry ve filmu zpracovaná. Nakonec byla s hereckým výkonem Margot Robbie spokojená.

Čtěte také: Poslední slova známých osobností před smrtí

Charlie Says, životopisné drama 2018, (hodnocení diváků 65 %)

Příběh je soustředěný na ženy ze sekty Charlese Mansona, které byly za své řádění odsouzeny k trestu smrti, který jim byl upraven na doživotí.

Přesto jsou zde díky střihům do minulosti postav i další postavy a jednou z nich je i Sharon. Zahrála si jí mladá herečka Grace Van Dien.

Zajímavost, která je spojená s touto začínající hvězdou, je její rodina. Pochází z hereckého prostředí a její babička byla z velmi urozeného rodu. Princezna Alžběta Jugoslávská je z druhé generace sestřenicí britského prince Charlese a z třetí generace dokonce sestřenicí královny Alžběty II. Alžběta Jugoslávská je pravnučkou řeckého krále Jiřího a její otec, princ Paul (tedy pradědeček Grace Van Dien) vládl v Řecku v letech 1934-1941. Princezna Jugoslávská byla vyděděná, protože jako mladá se v exilu ve Francii nudila a utekla do Ameriky k filmu. Byla dokonce zasnoubená s Richardem Burtonem.

Čtěte také: Troja: Smrt, zranění nebo vzpoura komparzu – s tím vším se filmaři museli poprat