Troja: Smrt, zranění nebo vzpoura komparzu – s tím vším se filmaři museli poprat

Troja: Smrt, zranění nebo vzpoura komparzu – s tím vším se filmaři museli poprat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sjednocením řeckých království se všichni těšili míru, ovšem ne nadlouho. Když se při oslavě Paris zakoukal do Heleny, ženy spartského krále Meneláem, netušil, že tím vyvolá Trójskou válku, která se zapíše do řeckých dějin. Do války se vydává i obávaný válečník Achilleus. Podaří se Trojanům ubránit řeckému tažení?

Půl roku trvala výroba rekvizit a kostýmů

Na natáčení filmu bylo vyrobeno přes 8 000 kostýmů, včetně brnění a 10 000 párů bot z nejrůznějších materiálů, na kterých pracovalo víc jak 150 lidí z celého světa. Kostyméři při výrobě čerpali z historických záznamů, a to vše trvalo necelých pět měsíců. Také rekvizity daly jejich výrobcům zabrat – jen lodí bylo postaveno přes tisícovku. Bájný Trójský kůň byl vyroben z oceli a skla, měřil 11,5 metru a vážil 11 tun.

Také Turecko nabídlo možnost natáčet film přímo v místě dávné Troje

Původním místem natáčení mělo být Maroko, ovšem kvůli válce v Iráku se štáb musel přesunout do Mexika. A právě tam měli tvůrci problém najít vhodné lidi do komparsu. Jeho součástí měli být urostlí muži, jež ovšem bylo v Mexiku těžké najít. Proto požádali o pomoc bulharské komparzisty, kteří začali stávkovat, jakmile se dozvěděli, že mají mnohem menší plat jak ostatní.

Natáčení se neobešlo bez vážných nehod a zranění

Natáčení doprovázela i velmi nepříjemná událost. Ve filmu si zahrál kulturista George Camilleri. Ten si při natáčení zlomil nohu, následně byl operován, ovšem kvůli komplikacím zemřel. Také Brad Pitt se při natáčení zranil, konkrétně si poranil Achillovu patu. Paradoxem je, že právě Pitt si zahrál Achilla.

Nenechte si ujít tento historický snímek, který můžete vidět 8.11. ve 20.00 na televizi Nova Cinema.