Ženy v běhu: Která herečka tomuto sportu díky filmu propadla a která ho naopak proklínala (TV tip)

Ženy v běhu: Která herečka tomuto sportu díky filmu propadla a která ho naopak proklínala (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oddechová komedie popisuje život svérázné Věry, které zemřel manžel. Jeho posledním přáním bylo uběhnout maraton. Věra mu chce přání splnit, všechno naplánuje tak, aby se soutěže účastnily i její tři dcery.

Jenže těm se naplánovaná akce moc nehodí, Marcela řeší problémy svých synů, Bára by ráda miminko, ale nemá tatínka, a nejmladší Kateřina sice muže má, ale ten už má svou manželku. Věra si je vědoma, že holky moc sportovně založené nejsou, proto sežene i trenéra. Jde si pevně za svým, ovšem podaří se jí přemluvit i její dcery?

Zlata Adamovská běh skutečně trénovala, dokonce si ho oblíbila

Aby se Zlata Adamovská co nejvíce přiblížila své roli, začala ve svém volném čase běh trénovat. Každý den vstávala brzy ráno a šla si zaběhat. Později přiznala, že se dokonce na svou dvoukilometrovou trasu těšila.

Čtěte také: Slunce, seno, ufoni aneb proč slavná trilogie neměla pokračování

Veronika Khek Kubařová nemohla vystoupit z autobusu

Natáčení scény, kdy Veronika Khek Kubařová alias Bára běží přes celou Prahu, aby zachránila Martina Hofmanna, se natáčela minimálně desetkrát. Veronika později uvedla, že běh není její silnou stránkou a trénování moc nedala. Dopadlo to tak, že ještě týden poté měla co dělat, aby vůbec vystoupila z autobusu.

Ženy v běhu měly nejvyšší sledovanost od roku 1992

Snímek se těšil velké návštěvnosti, za pouhých 42 dnů jej vidělo přes milion diváků. To je poprvé od roku 1992, film překonal i Účastníky zájezdu od Jiřího Vejdělka. Režisér a scénárista Martin Horský se tak může těšit velkému uznání Unie filmových distributorů.

Během doby, po kterou se film natáčel, se zranil jeden z aktérů filmu

Ve filmu si zahrál i pes Kolík, kterého si všichni oblíbili. Během volna se však zranil tak, že musel na operaci. Vůbec to s ním nevypadalo dobře, ale naštěstí se uzdravil, a dokonce film dotočil.

Vychutnejte si tuto rodinnou komedii, 5. 9. ve 20.15 hodin ji vysílá televize Prima.