Kokain (2001): Film zobrazující osud nejznámějšího amerického pašeráka drog

Kokain (2001): Film zobrazující osud nejznámějšího amerického pašeráka drog
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kriminální film Kokain vás zavede do šedesátých let, kdy popisuje neúspěšné podnikání otce hlavního hrdiny George Junga a jeho věčně nespokojenou a nevyrovnanou matku. Už jako dítě si George usmyslel, že za žádnou cenu nebude tak chudý, jako jeho rodiče.

Ačkoli se snažil svým snům dostát, nevedlo se mu tak, jak by chtěl. Proto se zpočátku živil jako dealer marihuany, ze které přešel na novou drogu, kokain. Jakým směrem se jeho život potáhne? Nechá se ovlivnit černotami, nebo se vrátí do normálního života?

Film podle skutečné události

Je nutné podotknout, že film byl natočen podle skutečného příběhu známého pašeráka George Junga, proto se děj odehrává na většině autentických míst – Californie, Chicago, Ontario v Kanadě a Mexiku. Hlavní postavu ztvárnil oblíbený herec Johny Depp, a aby ve filmu podal skutečně dobrý výkon, osobně navštívil ve vězení pravého George Junga.

Johny Depp ve filmu předvedl úžasný výkon

Dá se říct, že ve filmu se šňupalo hodně, ale kokain to nebyl. Například Johnny Depp ve snímku šňupe falešný prášek, kterým je dětské projímadlo nebo sušené mléko. I ten si na něm ale vybral svou daň, potom dlouho trpěl bolestmi žaludku a dlouhotrvající rýmou. Johny Depp to jako skutečný herec ustál, navíc jeho dialogy jsou improvizované.

Režisér na kokain doplatil

Celý film režíroval Ted Demme, jehož život skončil rok po natáčení. Paradoxem je, že v jeho těle se našly stopy po velkém množství kokainu. Pravý George Jung si ve vězení odseděl 18 let a 2. 6. 2014 byl propuštěn na svobodu.