Poslední šance pro Terminátora je návrat Jamese Camerona

Poslední šance pro Terminátora je návrat Jamese Camerona
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Terminátor: Temný osud, poslední z řady snímků o válce mezi Skynetem a lidmi, nepřinesl očekávaný úspěch a restart celé ságy. Přestože film získal kladná hodnocení od kritiků, diváci o něj zájem neměli. Ukazuje se, že Terminátor je pro diváky skoro mrtvý.

Co dál?

Od první terminátorské trilogie, která byla završena filmem Terminátor: Vzpoura strojů v roce 2003, proběhly už dva neúspěšné pokusy restartovat celou ságu a vytvořit tak novou trilogii. Žádný z těchto pokusů ovšem nedal vzniknout filmu oblíbenému, a především komerčně úspěšnému natolik, aby vznikl alespoň navazující film, natož nová trilogie.

Podobně tomu bude i v případě Temného osudu. Několik členů produkčního štábu, ale také představitelka Grace, Mackenzie Davis, už otevřeně přiznali, že jednoduše není energie ani poptávka po dalším filmu, který by na Temný osud navazoval.

Mnoho fanoušků původní trilogie a mnoho filmových kritiků si nyní klade otázku, zda by mohl Terminátora zachránit návrat režiséra prvních dvou filmů, které byly ze všech nejúspěšnější.

James Cameron do režisérského křesla

James Cameron si díky filmům, pod které se podepsal v roli režiséra, získal až fanatickou oddanost některých fanoušků. Zbytku nezbývá než uznat, že se jedná o režiséra s opravdu dobrou kreativní vizí, kterou promítá právě do svých filmů.

James Cameron se podílel na Temném osudu v roli producenta/poradce, ale pravdou je, že to není pozice, ze které by mohl mít na film skutečný vliv. Pokud má mít Terminátor budoucnost, sedmý díl ze ságy by měl režírovat právě James Cameron.

Od chvíle, kdy byl zrušen plánovaný třetí díl v jeho podání, klesala popularita Terminátora až na bod mrazu, kde se nachází nyní. Sedmý díl Terminátora bude v budoucnu natočen, a to z prostého důvodu. Studia v Hollywoodu milují zavedené značky a Terminátor je stále natolik oblíbený, aby se našlo studio, které své štěstí zkusí. Proto nezbývá než doufat, že se James Cameron vrátí k dílu, které začal.