Jakub Janatka z Ulice slaví dnes narozeniny

Jakub Janatka z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínáte si na Rozininu třídu z Ulice? K jejím spolužákům patřil také Dominik Toman, kterého ztvárnil Jakub Janatka. Víte, že sympatický herec, který měl v řadách divaček jistě spoustu fanynek, oslaví 23. 7. své 24. narozeniny?

Jakub Janatka jako frajírek Dominik Toman 

Sympatický herec Jakub Janatka patří k hercům, kteří zaplnili gymnázium v Ulici. Zrovna na něj vyšla třída Franty Lišky, do které kvůli stěhování uprostřed roku nastoupila také Rozina Maléřová (herečka Anna Kadeřávková). Pamatujete si na celou jejich partu? Do třídy k nim chodila také Lucka Weberová, Viki nebo Frodo. Společně pak maturovali a každý si šel po svém, a i proto se herec Jakub Janatka, který ztvárnil postavu Dominika Tomana, už neobjevuje. Jaký Dominik byl? 

Dominik Toman byl kluk z dobře zajištěné rodiny, kterému možná trošku chyběla pozornost svých po kariéře lačnících rodičů. Měl rád hokej, byl hezký a sympatický a moc dobře to o sobě věděl. Byl trošku frajírek, který se rád vytahoval a ve třídě byl rád centrem pozornosti. Byl hlavou veškerých průšvihů, které jako třída vymysleli. Určitě byl slyšet a vidět víc, než jeho tišší spolužák Franta nebo Frodo. Protože byl Dominik Toman opravdu pěkný kluk, neměl nouzi o holky. Naopak si mohl z jejich řad vybírat. Ve třídě se líbil hlavně Lucce Weberové, která později šikanovala Rozinu. Líbil se i Rozině a chvíli to vypadalo, že se ti dva dají dohromady. Po zmíněné šikaně z toho však nic nebylo a Rozina začala chodit s Lucčiným bráchou Richardem Weberem. 

Gymnázium v Ulici bylo centrem mnoha dění

Ostatně gymnázium, do kterého chodí řada postav, ať už jako žáci, studenti nebo učitelé, je jedním ze stěžejních bodů Ulice. Dějové linky diváka zavedly buď mezi studenty nebo učitele. Pamatovat si můžete na příběh Míši a Jany Krausových, které podobně jako Rozina Maléřová přestoupily na jinou školu uprostřed školního roku. A to není nikdy moc příjemné. Zatímco Jana Krausová to zvládala docela dobře, uzavřená Míša s tím měla dost velký problém.

A pokud zajdeme ještě dále, určitě si vzpomenete na Matěje Jordána a Terezu Jordánovou, na Gábinu Pumrovou i Vojtu, kteří chodili do stejné třídy. Tehdy se na škole děly věci. Své by o tom mohla vyprávět postava Hynka Urbana, kterého svedla studentka Gábina, kvůli které musel školu opustit. Blízko ke studentkám měl i Peter Peterka, který se vyspal s Terezou Jordánovou. Ovšem nejen ve škole se toho spoustu děje, a proto mezi hlavní body Ulice patří i bistro od Venduly, hospoda Kateřiny Dubovské, salón Gábiny Pumrové nebo dílna Jardy Hejly, která v poslední době zmizela z aktuálního dění.

„A co my víme, možná se v Ulici po prázdninách objeví další prostory. Těšit se můžeme hlavně na kancelář Knoblocha a Klímy, kteří zakládají firmu.“

Zdroj článku:
  • Autorský text