ZOO: Adam romantik? Jakým dárkem překvapí Aničku?

ZOO: Adam romantik? Jakým dárkem překvapí Aničku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anička vložila do jednání s Pobřežím slonoviny hodně úsilí, dokonce do akce zapojila tátu, který mohl díky svým kontaktům přesun vzácného krokodýla zajistit. Tak se i navzdory překážkám podařilo dosáhnout úspěchu, jejž Adam ocenil nečekaným dárkem.

Anička jako schopná posila

Poslední dobou to Adamovi s Aničkou po pracovní stránce klape. Když se objeví záhadná nemoc, jíž se nakazí několik šelem, je v zoo zapotřebí každá ruka, a tak Anna neváhá a hledá způsob, jak se vymanit z rodinných radovánek a vrátit se do práce. Přeruší dovolenou, kterou si vzala, a na Adamovo naléhavé volání přichází na pomoc. Během jeho nepřítomnosti pečuje o pavilon plazů a zároveň se jí daří před babičkou a mámou držet všechno v tajnosti – alespoň zatím.

Krokodýl na cestě

Kromě toho, že Anička pracuje mezi želvami, hady a ještěrkami, pomáhá Adamovi i jinak. Především už nějakou dobu komunikuje francouzsky s Pobřežím slonoviny a snaží se dohodnout transport vzácného krokodýla štítnatého. Konečně nadejde den, kdy Haďák obdrží zásilku ze spřátelené ZOO a Anička napjatě očekává, až si bude moct přečíst přiložené dokumenty. Do rukou se jí dostanou zprávy z veteriny, podklady pro celníky, papíry pro dopravce a v neposlední řadě vysněné potvrzení o předání krokodýla do jejich ZOO.

Adamovo překvapivé gesto

Je to oficiální. Vzácný a dlouho očekávaný krokodýl doputuje do Dvora Králové do tří týdnů. Adam i Anička se radují a vzájemně se chválí za to, kolik úsilí do jednání s Pobřežím slonoviny vložili. Haďák dá potom Aničce čokoládu jako poděkování. Ta je jeho nečekaně přátelským gestem dojatá a potěšená a pochopitelně mu hned kousek nabídne. Zatímco si pochutnávají, do pavilonu vejde Adamův kolega, jenž byl před časem odvezen do nemocnice kvůli uštknutí hadem. Doktorka mu řekla, že už zase může nastoupit do práce. Aniččin záskok v pavilonu plazů tak zničehonic končí a zdá se, že to Adama možná i trochu mrzí…

Zdroj článku:
  • Autorský text