Roman Štabrňák ze seriálu ZOO – srdcem kouzelník, vzezřením slavný zpěvák

Roman Štabrňák ze seriálu ZOO – srdcem kouzelník, vzezřením slavný zpěvák
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Populární český herec Roman Štabrňák je známý především jako Vilík z Ordinace v růžové zahradě. Je to však jen jedna z velmi mála rolí, ve které ho diváci mohou vidět.

 

Nově jej můžeme zahlédnout také v seriálu ZOO, kde se stará o údržbu celé tamní zoologické zahrady. Co je Romanovým koníčkem v reálném životě? A jaké patálie zažívá se svým příjmením?

Brňák i Kladeňák v jednom

Díky své umělecké profesi, která jde ruku v ruce s popularitou, a tedy i tím, že jej lidé na ulici poznávají a oslovují, zažívá herec Roman Štabrňák vtipné a někdy i trochu trapné historky. Rodák z Kladna za primárního činitele jeho humorných situací označuje své zdánlivě jednoduché příjmení. Jak uvedl v rozhovoru v internetovém pořadu Hvězdná talkshow, nad zkomoleninami jeho příjmení mu zůstává rozum stát, přičemž jeho jméno údajně stačí rozdělit na „šta“ a „Brňák“, byť on sám je zarytým Kladeňákem.

Setkal se už s mnoha podobami svého jména, nejvíce jej však pobavilo, když se s údivem díval na dopis, kde jeho příjemní bylo napsáno správně, místo Roman však napsal odesílatel jméno Ramon. Zajímavé zážitky má i v souvislosti s jeho vzájemnou podobou s českým muzikantem Xindlem X. Už se mu dokonce stalo, že fanynka zmiňovaného zpěváka od něj chtěla „Xindlův" podpis. A aby jí Roman udělal radost, že svého idola skutečně potkala a má jeho parafu na papíře, ponechal ji v příjemném omylu.

Je tam nějaká podoba s Xindlem X nebo ne, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

V kouzelnickém klobouku se cítí dobře

Multitalentovaný herec své umění rozšířil také o iluzionistické prvky, kdy sám přiznal, že ho kouzlení nesmírně baví. Svou zálibu uplatňuje mnohdy při samotném herectví, vedle toho má ale i čistě kouzelnická představení. Pracovně je však tatínek jedenáctileté Adélky velmi vytížený, a tak mu na magii moc volného času nezbývá. Za svůj další velký koníček považuje také zvířata.

Role údržbáře Pavla Tauchena v seriálu ZOO je pro něj tedy skvělou příležitostí, jak své hobby realizovat, a co víc, při natáčení má možnost se setkat i se zvířaty, ke kterým by se v soukromém životě pravděpodobně nikdy nedostal.          

Zdroje článku: