Kvíz: Seriál Žena za pultem byl natočen již před více než 40 lety

Kvíz: Seriál Žena za pultem byl natočen již před více než 40 lety
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Socialismus, lidskost, prodavačka a její radosti i starosti. To je zkrácený popis dříve velmi populárního seriálu Žena za pultem. Kolik si toho o hlavní postavě Anně Holubové a jejích přátelích a kolezích ještě pamatujete?

Anna Holubová provázela seriálem od začátku do konce

Vždy spravedlivá, někdy ale i přísná. Tak přesně taková byla Anna Holubová v podání Jiřiny Švorcové. Té bylo v době natáčení skoro 50 let. Protože byla aktivní členkou Komunistické strany Československa, i za minulého režimu její kariéra jen vzkvétala. Byla úspěšnou divadelní i filmovou herečkou tehdejší doby.

Divadelní talent i záliba v komunismu jí přinesly nejednu roli

Její divadelní kariéra začala po vystudování DAMU v Divadle na Vinohradech. Zde vydržela dlouhých 39 let. Nijak se netajila sympatizací ke komunistické straně. I díky tomu patřila k populárním umělcům tehdejší doby. Aktivně se zapojila do Leninského svazu mladých a nadšeně se účastnila nejednoho komunistického sněmu. Byla jednou z přísedících Filmového studia Barrandov, které mělo na starost cenzuru. V roce 1984 obdržela titul národní umělkyně. Sklonem ke komunismu se nikdy netajila. A tak i po roce 1989 zůstala věrná komunistické straně.

Ztvárnila desítky rolí ve filmu, televizi i na divadle

Svou hereckou kariéru začala v roce 1950. A to jak na divadle, tak ve filmech. Její první filmovou rolí byla postava Helenky ve filmu Temno. Mezi televizní seriály, které jí přinesly slávu, patří nejen Žena za pultem, ale i My všichni školou povinní, Okres na severu nebo Velká filmová loupež.

 

Zdroje článku: