Dnes v Ulici: Kristýna konečně otevře oči a spatří Julii v pravém světle

Dnes v Ulici: Kristýna konečně otevře oči a spatří Julii v pravém světle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po včerejšku, kdy se Julie pokusila jednu z klientek nahnat do bankovní půjčky, se Kristýně konečně rozsvítí. Teď už před pravdou neodvrací zrak, ale pěkně od plic Julii poví, co si o ní myslí. Doma se pak omluví mámě, tátovi i Evženovi. Připadá si jako hlupák, že terapeutku neprohlédla dřív.

Konfrontace Blanky a Julie – Evžen se bude skoro bát

Julie se objeví před Peškovým domem ve chvíli, kdy tam stojí Blanka s Evženem, a zeptá se, jestli by mohla mluvit s Kristýnou. Blanka se do ní okamžitě pustí. Řekne jí, že Kristýna mívá po nocích záchvaty paniky, kdyby to náhodou nevěděla, a přes den je dospává. Ale i kdyby byla vzhůru, stejně by ji k ní nepustila. Kristýně je čím dál hůř, takže ji máma bude chránit.

Blanka si to dnes s Julií vyřídí.
Blanka si to dnes s Julií vyřídí. | Zdroj: TV Nova

Julie hned začne namítat, že konfrontačního tónu není zapotřebí. Obě přece chtějí totéž – aby se dívka uzdravila. Ale Blanka dobře ví, že o tohle Papežové vůbec nejde. Pohrozí jí, že najde všechny ženy, kterým kdy ublížila, a přesvědčí je, aby ji žalovaly. Udělá zkrátka vše, co bude nutné, aby ji zastavila, i kdyby na ni měla seslat kletbu.

Kristýna se omluví svým nejbližším. S Julií měli pravdu

Nakonec se to ale obejde bez kleteb. Kristýna a Julie se sejdou v krámku, aby probraly včerejší hádku. Terapeutka své drahé asistentce oznámí, že byla trochu hysterická, a navrhne přesun ke Kristýně domů, kde začnou s harmonizačním cvičením a dopřejí si uklidňující meditaci.

Dívka kupodivu odmítne. Nemá zájem to rozebírat a nadále s Julií řešit své pocity. Přestala jí důvěřovat a už s ní nechce dál spolupracovat. Papežová totiž mluví o duchovním rozměru peněz, materiální svobodě… a pak pošle matku samoživitelku do banky pro půjčku. Je to strašně falešné. Ale co víc – Kristýna udeří na citlivou strunu prohlášením, že Juliin syn má kliku, když je od matky tak daleko. Terapeutka zareaguje povzdechem. Očividně se v dívce spletla. Na duchovní cestu prý není připravená. To si ovšem Kristýna, která snad konečně opravdu prozřela, k srdci nebere.

Kristýna už s Julií nechce spolupracovat.
Kristýna už s Julií nechce spolupracovat. | Zdroj: TV Nova

Rodina chce oslavit Mariiny půlkulatiny

Jolana je kvůli situaci s Luďkem a Vandou v depresi a sotva zvládá chodit do práce. Vlastík a Amálka vymysleli program na víkend pro ni a pro Marii, aby přišly na jiné myšlenky a mohly v klidu oslavit Mariiny narozeniny. Evžen s Blankou zvou celou rodinu na statek. Je to hezké gesto, ale Marie se obává, že Jolana by to nezvládla. Na oslavování nemá myšlenky. Kdo by se jí také divil? Jolana však svoji manželku pořádně překvapí…

Bydlení na statku Blanku neláká

Marie později zamíří do hospody. Společně s Veronikou ji tam povolá Blanka, aby se s nimi poradila ohledně Evženova nápadu odstěhovat se na statek. Přišel s tím už dřív, jenže Blanka stále neví, co mu odpovědět. Podle Veroniky by se mohla na samotě v přírodě začít brzy nudit, což Marie potvrdí – město Blance vyhovuje víc než venkov. Dokázala by farmařit, ale nedělalo by jí to radost. Možná by po čase začala nesnášet nejen ovce, ale i Evžena.

Zdroj článku:
  • Autorský text