Tradiční předávání Oscarů se posune! Na kdy?

Tradiční předávání Oscarů se posune! Na kdy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak dlouhou tradici má předávání Cen Akademie? Proč se bude tradiční předávání Oscarů posouvat a na kdy vůbec? Na všechny tyto otázky máme odpovědi a budete překvapeni.

Cena Akademie má dlouhou tradici

Oscar, nebo také Cena Akademie, se každý rok uděluje americkou Akademií filmového umění a věd. Toto prestižní filmové ocenění má velmi dlouhou tradici, letos v únoru se konal již 92. ročník. Událost je celosvětově sledována a patří k předním kulturním událostem na celém světě. Již několik let se tradičně ceny udílejí v Dolby Theater v Los Angeles, a to v únoru. Proč tomu příští rok bude jinak?

Dojde k odložení ceremonie

Asi všichni tušíme, že letos je celý svět vzhůru nohama. Nejinak tomu je i ve filmovém světě, kde byla pozastavena natáčení a stopku dostaly i kino projekce. Nyní, když se filmový průmysl po dlouhé pauze znovu probouzí, stále není vše ve starých kolejích. Mnoho filmových studií totiž oznámilo odložení filmových premiér svých snímků. Jednoduše a prostě se jim nevyplatí dělat velkolepou premiéru filmu, na který následně z různých důvodů nebude moci přijít početné publikum.

Academy Awards, česky Oscar, se bude místo 28. února 2021 přesouvat na 25. duben, tedy o dva měsíce později. Posune se také doba, do kdy se mohou filmy kvalifikovat. Vždy to býval konec prosince, tentokrát to bude konec února.