Režisér seriálu Černobyl hlásí práci na novém projektu The Last of Us

Režisér seriálu Černobyl hlásí práci na novém projektu The Last of Us
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zombie apokalypsa decimuje svět, jaký jsme znali. Na vině je parazitická houba, která ničí vše, a nikdo zatím neví, jak ji zničit. Příští rok do kin vtrhne novinka, která kopíruje děj herního hitu. Na co se můžeme těšit?

Veleúspěšná hra

Pokud patříte mezi fanoušky her, zřejmě jste zaznamenali obrovský hit – hru, která vyšla na konzoli PlayStation 3. Z té byla poté předělána i na konzoli Next Gen Playstation 4.

Hra obdržela několik ocenění, mimo jiné i prestižní cenu BAFTA pro nejlepší hru pro rok 2013. Získala i cenu Dice. 

Parazitická houba ničí vše, co ji přijde do cesty. Existuje však naděje

Civilizace, jak jste ji znali, je u konce. Světové vlády se postupně rozpadly, sídla lidí byla zničena, civilizace je v troskách. Vypukla zombie apokalypsa. Na vině je parazitická houba cordyceps. Nikdo zatím nebyl úspěšný v hledání protilátky, která by houbu zastavila.

Když se nákaza začala před dvaceti lety šířit, nepřežila to dcera Joela. Ten je spolu s Ellie hlavním hrdinou filmu. Vypadá to, že po tak dlouhé době svitla naděje v lepší zítřky. Ellie totiž byla pokousána zombie – infikovaným člověkem. A nenakazila se. Zdá se, že je proti nákaze imunní. Jak to ale udělat, aby se tento poznatek dostal k těm správným lidem, a lidstvo mohlo být zachráněno?

Neil Druckmann bude na projektu spolupracovat

Tento izraelsko-americký scénárista, kreativní režisér a programátor herního studia Naughty Dog pracoval na vytvoření her série Uncharted a The Last of Us. Právě on spolupracoval na tvorbě scénáře pro filmovou adaptaci hry. Uvedl také, že oproti původní 12hodinové verzi příběhu musel děj trochu pozměnit. Nebylo prý jednoduché vtěsnat celý příběh do „krátkého“ filmového zpracování.

Režisér Černobylu má nový projekt

Do filmové adaptace hry se zapojí i režisér Johan Renck, který stojí za úspěšným miniseriálem Černobyl. Ten se kromě režisérské práce upsal i k pozici výkonného producenta seriálu. Zatím bylo potvrzeno, že seriál bude reflektovat příběh první hry.

Zatím nebylo upřesněno, kdo bude do seriálu nasazen jako hlavní herecký hrdina. Johan Renck již však naznačuje, že v těchto dnech právě o tomto obsazení diskutují, a že bude zanedlouho oznámeno, kdo se ve snímku objeví.