Dnes v Ulici: Luděk zuří kvůli Vandě a Kristýnu překvapí to, kolik si Julie účtuje za přívěsky

Dnes v Ulici: Luděk zuří kvůli Vandě a Kristýnu překvapí to, kolik si Julie účtuje za přívěsky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marie s Jolanou tahaly Luďka za nos až příliš dlouho. Jeho trpělivost konečně dosáhne kritického bodu. Dnes se rozhodne odletět do Kanady a nenechá si to vymluvit. Jolaně tak nezbude než vyjít s pravdou ven. Mezitím Kristýna žasne nad přehnanou cenou Juliiných přívěsků.

Blanka je z Kristýnina chování zoufalá

Blanka neví, jak by ke Kristýně mohla proniknout. Svěří se Veronice, že s ní dcera mluví jako laskavý rodič s naivním dítětem. A to, jak nepřirozeně se usmívá, je naprosto zdrcující. Když pak dorazí Marie, aby se zeptala na aktuální stav své vnučky, Blanka nemá nic pozitivního, co by jí řekla, a tak se raději zeptá na Vandu. Jak je možné, že v Kanadě trčí tak dlouho? Marie odpoví vyhýbavě a jenom doufá, že Blanka neporadila Luďkovi, aby za manželkou odletěl, jenomže přesně to se včera stalo.

Blanka už neví, jak Kristýnu přesvědčit.
Blanka už neví, jak Kristýnu přesvědčit. | Zdroj: TV Nova

Luděk se dozví pravdu o Vandě

Marie i Jolana si uvědomují, že nemůžou Luďka dál úspěšně klamat. Trvá to příliš dlouho. Vanda naneštěstí musí v Rakousku zůstat, dokud nebude mít našetřeno na splacení dluhů, tedy minimálně do konce června. To už bude za dva týdny, takže by Luděk snad ještě mohl vydržet čekat… Ale bohužel, když si dámy pozvou pana Voláka do hospody, aby ho ukonejšily, tvrdě narazí. Luděk se nenechá dál oblbovat, nevěří jim už ani slovo – a Vandě teprve ne! Během posledního telefonátu ho doslova s pláčem prosila, aby za ní neletěl. Co za tím vězí? Milenec? Je přece nanejvýš podezřelé, že zmizela hned po svatbě. Dědické řízení se v Kanadě nesmyslně protahuje, to není samo sebou!

Jolana už neví, jak by se vymluvila, a tak s odevzdaným povzdechem přizná Luďkovi celou pravdu. Řekne mu, že Vanda vůbec neodletěla do Kanady, ale odjela do Rakouska, kde se snaží vydělat peníze na dluhy. Ty nasekala v kasinu po několika prohrách v ruletě, navíc si půjčila od lichváře. Každé další odhalení Luďka víc a víc rozběsní. Nakonec se naštve tak, že vyběhne z hospody a nastoupí rovnou na Blanku v domnění, že o všem věděla. Ta ale jen zmateně kouká a nechápe, proč na ni křičí.

Jolana se děsí, že Luděk teď Vandu přetrhne.
Jolana se děsí, že Luděk teď Vandu přetrhne. | Zdroj: TV Nova

Julie asi nebude z levného kraje

Mezitím Juliina věrná asistentka Kristýna rozbaluje v krámku zásilku nových přívěsků s léčivými krystaly, které si Julie objednala. Ceník zahrnující přemrštěné částky však dívku zarazí a nemile překvapí. Terapeutka nakoupí přívěsky za pár korun, aby je prodávala klientkám za 690 Kč. Pravda, Šárce nabídne jeden za „pouhých“ 400 Kč, ale Šárka stejně s díky odmítne. A asi dobře dělá.

Kristýna se na skandální cenu zeptá a dotčená Julie jí chladně vysvětlí, že teprve ona dodává přívěskům hodnotu tím, že je nabíjí energií. Takový proces je náročný a vyčerpává ji. Jejím klientkám to ale pomáhá, takže má jistě právo nechat si slušně zaplatit – nebo snad ne? Kristýna si začne připadat trapně a mrzí ji, že vůbec něco říkala. Omluví se Julii a uzná, že se o tom neměla zmiňovat.

Poté, co se Blanka pokusí dceru znovu přesvědčit, že Julie vydělává na svých klientkách nehorázné peníze, Kristýna jen zopakuje, co jí terapeutka nasadila do hlavy.

Zdroj článku:
  • Autorský text