Dnes v Ulici: Kristýna projde dosud nejtěžším záchvatem. Luděk si za to Julii pěkně podá

Dnes v Ulici: Kristýna projde dosud nejtěžším záchvatem. Luděk si za to Julii pěkně podá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýna tvrdí, že se po týdnu stráveném s Julií cítí jako znovuzrozená. Po návratu domů však projde tak silnou panickou atakou, že to Blankou opravdu otřese. Když se o záchvatu dozví Luděk, ovládne ho hněv. A Julie zrovna kráčí okolo něj, jako na zavolanou. Tohle si terapeutka za rámeček nedá…

Kristýnu přepadne obzvlášť silná ataka

Blanku v noci čeká drsné probuzení. U její postele se objeví zoufalá a zadýchaná Kristýna, která právě prochází obzvlášť silným záchvatem. Chce odvézt do nemocnice, a i když se ji máma pokusí uklidnit, přivolání záchranky se nakonec nevyhne.

Náročný průběh panické ataky Blanku ještě více utvrdí v tom, že terapie s Julií Papežovou dceři nepomáhá, ba právě naopak. Sotva se s babičkou Marií vrátily z Juliina pochybného pobytu, Kristýně se okamžitě udělá špatně. To přece nemůže být náhoda? Dívka musí sama vidět, že sezení s touhle rádoby koučkou jí neprospívají. Ataky jsou čím dál častější a závažnější. Tahle byla vůbec nejhorší.

Luďkův střet s Julií vše ještě zkomplikuje

Kristýna jako obvykle Juliin přístup hájí. Léčení je dlouhodobý proces. Zkrátka to chce trpělivost a čas, aby terapie zabrala. Blance se ale nedostává ani jednoho. Z rostoucího strachu o dceru už pomalu sama šílí. Zavolá Luďkovi, aby se s ním poradila o dalším postupu. Řekne mu i to, že Kristýna měla v noci další a zatím nejsilnější záchvat. Luděk si nepříjemnou zprávu vyslechne venku na ulici, kde se čirou náhodou právě v tu chvíli objeví i Papežová. Má zrovna namířeno do krámku.

Při pohledu na ni Luděk ihned uvidí rudě a odhodí veškerou obezřetnost. Napochoduje dovnitř a bez okolků ji seřve. Začne jí vyhrožovat, že ji zničí, pokud nenechá Kristýnu na pokoji. Vynadá jí do psychopatů a vychrlí na ni věci, které by se nikomu neposlouchaly snadno. Ale Julie se jen usměje a nic si z jeho výstupu nedělá. Luděk se později Kristýně sám přizná, že s Papežovou mluvil, a dcera to pochopitelně ani trochu neocení. Naopak prohlásí, že táta mezi ně vnáší nesoulad a jen ztěžuje proces léčby. Takový rodičovský přístup je toxický!

Všechna tahle slova nasadila Kristýně do hlavy Julie a Luděk s Blankou nedokážou pochopit, jak se jejich inteligentní dcera mohla nechat oklamat takovou manipulátorkou. Kristýna dokonce vyrazí do krámku, aby se Julii za tátu omluvila. Terapeutka při té příležitosti obrátí vše proti němu. Pokusí se Kristýně namluvit, že Luděk je tím, kdo má ve skutečnosti psychické problémy.

Babička vytáhne z rukávu tajný trumf

Zdá se, že z tohohle trápení neexistuje cesta ven. Pak se ale Marie vytasí s telefonním číslem na klientku, která by údajně měla mít s Papežovou špatné zkušenosti. Kdyby byla ochotná svěřit se Kristýně se svými zážitky, mohla by ji přesvědčit, že Julie není tak dokonalá, jak si dívka myslí. Blanka je ochotná využít každičkou šanci, byť mizivou. Napíše proto klientce zprávu. Dočká se ale kladné odpovědi?

Marii se podaří získat důležité telefonní číslo.
Marii se podaří získat důležité telefonní číslo. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text