Tento týden v Ulici: Evžen dá statku přednost před Prahou a mezi Magdou a Prokopem se rozpoutá hádka kvůli práci

Tento týden v Ulici: Evžen dá statku přednost před Prahou a mezi Magdou a Prokopem se rozpoutá hádka kvůli práci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýna chce dát sbohem práškům a pokusit se znovu čelit atakám s pomocí terapeutky Julie. Venkovský vzduch dívce prospěl stejně jako Evženovi, jemuž nestačí na statek jenom jezdit. Chtěl by tam bydlet. Blanka však jeho nadšení nesdílí. Nadšením neskáče ani Amálka, která se uvolí zkusit „chobot“.

Kristýna tvrdí, že bere prášky, ale vyhazuje je

Kristýna bohužel odbočí ze správné cesty a začne před mámou předstírat, že poctivě bere prášky. Ve skutečnosti je ale vyhazuje do koše a raduje se z toho, že je jí najednou mnohem lépe. Snad za to může čerstvý vzduch na statku, snad právě fakt, že zahodila prášky, každopádně má hned lepší náladu a odváží se požádat Julii o obnovení jejich spolupráce. Terapeutku samozřejmě potěší, že se Kristýna rozhodla prášky vysadit. Teprve nyní prý nastoupila skutečnou cestu transformace. Před rodinou si své jednání nemusí obhajovat, prostě jim to má oznámit jako hotovou věc. Uvidíme, jak odhodlaná dívka bude, až ji přepadne další panická ataka…

Farmář Evžen se chce odstěhovat na statek

Evženovi se venkovský život mezi ovcemi zalíbil natolik, že se teď touží odstěhovat na statek natrvalo. Touhle novinkou ale Blanku pořádně zaskočí. Ta si totiž zařídila spokojený život ve městě a nechce na něm nic měnit. Evžen navíc vyrukuje s tím, že by se mohli přestěhovat třeba už za půl roku, což jí připadá hrozně rychlé a stresující. Blanka ho požádá, aby jí dal čas na rozmyšlenou.

Kaštanovy argumenty přesvědčí i tvrdohlavou Amálku

Kaštan zazvoní u Peškových, aby z Vlastíka vytáhl informaci, kde vzít žádanku do spánkové laboratoře. Netuší ale, že apnoí trpí ve skutečnosti Amálka, která je zrovna sama doma. Nezbývá jí než Kaštana pozvat na kávu a zodpovědět všechny jeho otázky. Zaberou se do diskuze o pokrocích moderní medicíny a všelijakých dýchacích přístrojích. Amálka se stále zdráhá vyzkoušet tzv. „chobot“, zatímco Kaštan by v případě zdravotních problémů neváhal a klidně si ho nasadil. Jsou přece důležitější věci než estetická stránka věci, pravda? Když pak i Vlasta začne manželku přemlouvat, aby tomu dala šanci, Amálka nakonec neochotně souhlasí.

Mirkova pracovní nabídka se stane jablkem sváru

Prokop obdrží od Mirka lákavou nabídku na pozici manažera, s přijetím ale kvůli Magdě váhá. Mirek naléhá, protože nemůže čekat věčně a chce ho ve své firmě mít. Magda však automaticky počítá s tím, že Prokop danou práci odmítne. Dojde tak mezi nimi k nepříjemné hádce. On totiž o atraktivní pozici opravdu stojí a zdráhá se ji vzít jenom proto, že Magdě slíbil pomoc jako její zástupce. Magda ale nehodlá do konce života poslouchat, že mu zničila šanci na vysněnou kariéru, a tak ho přiměje Mirkovu nabídku přijmout.

Jenže potom ve škole začnou stávkovat počítače – zrovna v den rodičovského sdružení. Zoufalá Magda si neví rady a problematickou situaci díky svým zkušenostem vyřeší právě Prokop, jenž to celé zřejmě vezme jako znamení, že nemá ze školy odcházet. Mirkovi proto přece jen oznámí, že práci v jeho firmě nepřijme, což povede k další ostré hádce s Magdou, která si teď připadá neschopná.

Mirkova nabídka rozhádá Magdu a Prokopa.
Mirkova nabídka rozhádá Magdu a Prokopa. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text