Pátek v Ulici: Julie si Evžena maže na chleba a Otík odhaluje příčinu rozkolísaných známek dvojčat Dvořákových

Pátek v Ulici: Julie si Evžena maže na chleba a Otík odhaluje příčinu rozkolísaných známek dvojčat Dvořákových
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4470. díle Ulice Julie z Kristýniny kresby vyčte, že ji vnitřně zastiňuje vnitřní muž. To dle ní znamená, že Kristýna musí pracovat na posílení svého ženství. Vůči Evženovi si nebere servítky a do Kristýniny rodiny vidí jako do talíře – nebo má alespoň ten pocit. To Otík slaví. Konečně se mu podařilo zjistit, jak je to se známkami dvojčat Dvořákových. Ti lišáci podšití zaměňují své podpisy na písemkách, aby si zajistili lepší průměr.

Matěj nebo Marek? Takovou otázku si budou učitelé klást po zbytek školního roku

Ukazuje se, že Matěj a Marek Dvořákovi, kteří do školy přestoupili poměrně nedávno, jsou nejen hezcí, nýbrž i velmi mazaní. Zatímco jednomu jde matika, druhý se v ní topí. To samé platí i u humanitních oborů.

Proč tedy nevyrovnat své síly ve prospěch průměrné známky? Vždyť stačí tak málo – jen záměnit podpisy. Ve chvilce je z Matěje Marek a z Marka Matěj. Doteď jim to hezky procházelo. Pak ale narazili na všímavou Magdu a Otíka, kteří už se takhle dál klamat nenechají. Co by někdo považoval za podvod, to Prokopovi kupodivu imponuje. Ale zakročit se musí, na tom se shodnou všichni, kteří o kauze vědí. Zatím se budou snažit o to, aby při podpisu písemky vždycky byli přítomni. Bude to ale stačit?

Záhada známek odhalena! Je to ale jediná záhada?
Záhada známek odhalena! Je to ale jediná záhada? | Zdroj: TV Nova

Julie Evžena cupuje na kousky

Julie dělá, co jen může, aby Kristýnu vymanila z představy o tom, že je Evžen klidný a vyrovnaný člověk. Není divu, že ji Evžen nemůže ani cítit. Kristýna totiž pořád není ve své kůži, a to i přesto, že Julii za terapie už zaplatila celý majlant. Zatímco Blanka tajně doufá, že si Kristýna vyzvedne recept na antidepresiva, Julie jí doporučuje, aby malovala. Z jediného jejího obrázku pak vyčte, že Kristýnu zastiňuje vnitřní muž. A jde ještě dál. Říká, že je to kvůli tomu, že má autoritářského otce. Zároveň je dle ní problém způsoben i tím, že jí Kristýnina maminka nebyla dostatečnou oporou.

K Evženovi pak nezapomene poznamenat, že jako bývalý alkoholik vždy bude plný úzkosti. Vždyť už jen fakt, že si k ovcím pořídil kamerový systém, je jasným znakem úzkosti a jeho potřeby udržovat kontrolu nad něčím. Je dobře, že tohle Evžen neslyšel, jinak by se už nejspíš neudržel.

Zdroj článku:
  • Autorský text