Kukuška (2002): Jak to dopadne, když hlavní hrdinové rozumějí pouze své rodné řeči?

Kukuška (2002): Jak to dopadne, když hlavní hrdinové rozumějí pouze své rodné řeči?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Umíte si představit, že byste se ocitli na neznámém místě se dvěma dalšími lidmi, kteří, stejně jako vy, rozumí jen své rodné řeči? A to navíc během války, kdy boje zuří všude kolem? Film Kukuška vám tuto situaci dokonale přiblíží.

Další počin režiséra „svérázných lovů“

Znáte Alexandra Rogožkina? Možná vám nic neřekne jeho jméno, ale když se zmíní filmy jako Svéráz národního lovu, Svéráz národního rybolovu nebo Svéráz národního lovu v zimě, jistě jste již doma. Právě tento režisér stojí za vznikem filmu Kukuška, zasazeného do válečného konfliktu druhé světové války.

Režisér uvedl: „Velmi nás ničí to, jak málo jeden druhého známe. Sami si vytváříme mýty, pomocí kterých pak druhé odsuzujeme.“

Píše se rok 1944, je těsně před ukončením válečného stavu mezi Finskem a Sovětským svazem. Na pomyslné jeviště filmového příběhu se dostávají tři hlavní postavy: finský odstřelovač Veiko, kapitán sovětské armády Ivan a mladá Laponka Anna. A každý mluví pouze svou řečí. Jak to celé dopadne? Máte se na co těšit.

Název filmu je z vojenského slangu

Samotný název filmu je odvozeninou od vojenského slangu. Tímto termínem se totiž označovali finští odstřelovači během zimní války.

Natáčelo se v Karélii

Děj filmu se odehrává v Laponsku, a tam se film i točil. Produkce se přesunula na pomezí ruské Karélie a poloostrova Kola, konkrétně do okolí města Kandalakša. Region se nachází přímo na hranicích historické oblasti Laponska.

Babylonské téma, ve kterém se na válku podíváte i z jiného hlediska. Jak dopadne příběh zasazený do krásné, ale i kruté přírody ruské Karélie?