Vzpomínáte na Zdenu Čistou z Ulice? Její představitelka hraje v Zoo

Vzpomínáte na Zdenu Čistou z Ulice? Její představitelka hraje v Zoo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete si na začátky seriálu Ulice, kdy tu stávala firma na výrobu dřevěných hraček a v ní pracovala zásadová Zdena Čistá? Obětavá žena byla dlouholetou sekretářkou a účetní v Království hraček, pročež neměla žádný osobní život. O svých snech si vedla deník, z něhož se stal knižní bestseller.

Můj život s Králem

Zdena Čistá vždy hluboce milovala ředitele firmy Václava Krále. Kvůli lásce k němu se nikdy nevdala a nenavázala žádný pevnější vztah s jiným mužem. To všechno přesto, že u Krále nikdy neměla šanci, protože byl ženatý s Marií. Nedostatek romantického citu si Zdena vynahrazovala usilovnou prací, ale také psaním, při němž mohla popustit uzdu fantazii.

Byla to zvláštní náhoda, že její deníček objevila právě Marie Králová, když ji ve firmě na pár dní zastupovala. Kupodivu nereagovala rozhořčeně, ale naopak Zdenu přesvědčila, že by měla rukopis nabídnout nakladatelství. Kniha skutečně vyšla pod názvem Můj život s Králem, a to v době, kdy se Zdena seznámila s kadeřníkem Davidem, jenž ji proměnil z kancelářské myšky v atraktivní a sebevědomou dámu.

Dokonce k němu začala cítit něco víc, ale pro něj byla bohužel jen jednou z mnoha žen, kterým věnoval svůj talent a péči. Ačkoli ji toto zklamání zabolelo, byla mu svým způsobem vděčná, jelikož díky němu přestala lpět na minulosti a začala konečně žít.

Babča, ze které jde strach

Zdenu Čistou ztvárnila Jana Švandová, rodačka z Prahy, kterou určitě znáte z mnoha filmů, nejnověji ze snímků 2Bobule, Jak se zbavit nevěsty, LOVEní nebo Vysoká hra. Kromě toho účinkovala v řadě seriálů, vedle Ulice např. v Ohnivým kuřeti, Osadě či Hlavě Medúzy.

Jana Švandová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Aktuálně ji můžete vídat v komediálním seriálu Zoo, kde hraje Sidonii Novotnou, ráznou a ctižádostivou majitelku sklářské firmy a babičku jedné z hlavních hrdinek. Ačkoli má slavný a bohatý sklářský rod hned několik schopných členů, jasnou vůdkyní klanu je právě babička, z níž mají všichni pořádně nahnáno. Jak říká sama Jana Švandová, její postava je rozhodná dáma, která dobře ví, čeho chce dosáhnout. S manželem založila úspěšnou sklárnu a po jeho smrti ji převzala. Očekává, že po ní ji převezme vnučka Sidonie Anna, ale ta nemá ke sklu vztah a tajně pracuje v zoo. Zároveň před babičkou předstírá, že studuje na prestižní škole v Los Angeles. Jak dlouho tuhle šarádu udrží?