Seabiscuit: Příběh natočený podle skutečnosti si získal miliony fanoušků

Seabiscuit: Příběh natočený podle skutečnosti si získal miliony fanoušků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladý John Pollard si vydělává ve stájích bohatého rančera Charlese Howarda. Ten přišel při autonehodě o svého syna a manželka ho opustila. Po čase opět přichází na chuť životu, a tak si kupuje Seabiscuita, dostihového koně.

Jak majitel koně, tak Johny i sám Seabiscuit mají za sebou spoustu špatných chvil, ale všem se blýská na lepší časy. Johny se stává žokejem a spolu se Seabiscuitem ohromí svět dostihů.

Film je natočený podle skutečných událostí

Snímek je natočen podle bestselleru Laury Hillenbrand Seabiscuit: An American legend, který vychází ze skutečných událostí. Seabiscuit skutečně žil – a z doprovodného tréninkového koně se stala legenda. Začal soutěžit na dostizích, nejznámější se stal závod mezi ním a War Admiralem (paradoxem bylo, že byli pokrevní příbuzní). Tehdy sedělo u rádií přes 40 milionů lidí a poslouchali, jak závod dopadne. Závod vyhrál Seabiscuit.

Dostihový kůň má i svou vlastní sochu

Skutečný Seabiscuit zemřel na infarkt ve čtrnácti letech. Na jeho památku stojí v Santa Anitě jeho bronzová socha. Místo, kde koně pochovali, není známo, ví o něm pouze rodina Howarda.

Hlavní hrdina Tobey Maguire předvedl nejlepší výkon za svou kariéru

Roli Johnyho získal Tobey Maguire, který se proslavil rolí Spidermana. Ovšem jeho výkon v tomto filmu je považován za nejlepší, jaký kdy předvedl.

Herec podstoupil kurz jízdy na koni

Tobey Maguire se před natáčením musel naučit jezdit na koni. Sám se ujal natáčení tréninkových scén, ovšem ty závodní za něj odjezdili skuteční žokejové.

Na filmu se podíleli skuteční odborníci z oboru

Na film dohlížel odborník na dostihové scény Gary Stevens, který v té době patřil mezi nejlepší dostihové jezdce vůbec. Dokonce si ve filmu i zahrál.

Nenechte si ujít toto legendární drama, vidět jej můžete 2. 12. v 11:10 hodin na Nova Cinema.