Pane, vy jste vdova! Aneb: Proboha, snědli jsme paní Kelettiovou

Pane, vy jste vdova! Aneb: Proboha, snědli jsme paní Kelettiovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh snímku popisuje příjezd vzácné návštěvy, panovníka ze sousedního státu. Během jeho pobytu se stane incident, při kterém je tento král vážně zraněn. Na to okamžitě reaguje jeho bratranec, také král, který chce rozpustit armádu. Ovšem neví, že se proti němu spiknou generálové a vladaře chtějí z trůnu sesadit.

Režiséři měli mezi sebou mnohdy rozepře

Na snímku spolupracovalo oblíbené režisérské duo Miloš Macourek a Václav Vorlíček, mezi kterými to také občas zaskřípalo. Zvláště tehdy, když přišel Václav Vorlíček s nápadem, který ovlivnil téměř celou hotovou polovinu filmu. Miloš Macourek se tehdy naštval tak moc, že kopl do dřevěné skříňky a nepěkně si poranil nohu.

Dokážete si představit jiný název filmu než je ten stávající?

Jak by se vám líbil název filmu: „Proboha, snědli jsme paní Kelettiovou“? Tak byl totiž také možný název, nad kterým tvůrci snímku uvažovali.

Iva Janžurová předvedla bravurní výkon

Roli Evelyny Kelettiové si zahrála oblíbená herečka Iva Janžurová. Ta za svůj výkon byla náležitě oceněna na IX. mezinárodním festivalu fantastických filmů v Terstu a to cenou Stříbrný asteroid. Herečka kvůli své roli dokonce navštívila spolu s Helenou Růžičkovou psychiatrickou léčebnu v Bohnicích.

Srpen 1968 znemožnil filmařskou dohodu mezi českými a americkými tvůrci

Není žádným tajemstvím, že na filmu se chtěli podílet i Američané, ovšem z dohody nakonec kvůli nepříznivé době roku 1968 sešlo. Zajímavostí také je, že ve filmu si zahrála Olga Schoberová jako krásná Molly Adamsová. Ta v době natáčení žila ve Spojených státech a jejím manželem byl prezident slavného Warner Brothers studia, John Calley.

Tuto bláznivou komedii si můžete vychutnat 6.12. ve 14.20 hodin na televizi Prima MAX.