Carrie: S jakými herci se zpočátku počítalo a proč si Stephen King přál do filmu obsadit Lindsay Lohan?

Carrie: S jakými herci se zpočátku počítalo a proč si Stephen King přál do filmu obsadit Lindsay Lohan?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Středoškolačka Carrie White je velmi stydlivá dospívající dívka – a není se čemu divit. Její matka je naprostá věřící fanatička. Doma to Carrie nemá vůbec jednoduché a ve škole je neustále šikanována. Jednoho dne zjišťuje, že byla obdařena mocí telekineze.

Carrie svou moc ale neumí ovládat – a postupně se vymyká kontrole. Vrcholem všeho se stane studentský večírek, kde všichni její spolužáci dostanou, co proto.

Román Carrie je na mnoha školách zakazován

Předlohou k filmu se stal první román Stephena Kinga v roce 1974 se stejnojmenným názvem. Ačkoliv je mezi americkou mládeží tato kniha velmi oblíbená, na amerických školách patří mezi ty nejzakazovanější knihy vůbec.

Stephen King si přál do hlavní role obsadil Lindsay Lohan

Samotný autor knihy Stephen King se podílel na tvorbě filmu, dokonce navrhoval, aby hlavní hrdinku Carrie ztvárnila Lindsay Lohan, která mu připomínala Sissy Spacek – herečku, která roli Carrie ztvárnila ve filmu z roku 1976.

Kdo měl hrát hlavní roli?

Role Carrie byla nejdříve nabídnuta herečce Shailene Woodley, ta ale úlohu odmítla. Castingu se také zúčastnily herečky Haley Bennett, Dakota Fanning, Emily Browning, Lily Collins nebo Bella Heathcote. Roli nakonec získala Chloë Grace Moretz.

Jaké bylo namyšlené původní obsazení?

Tvůrci filmu také zprvu počítali s Jodie Foster do role Margaret White a s Ivanou Baquero do role Chris Hargensen.

Rozdíly mezi předlohou a filmem

Filmový příběh a knižní příběh se v několika věcech neshodují. V knižní verzi Carrie umírá na bodnutí od vlastní matky, v té filmové umírá sama v hroutícím se domě.

Tuto Kingovu klasiku byste si neměli nechat ujít. Horor můžete zhlédnout 5.10. ve 22.15 hodin na televizi Prima MAX.