Rocky: Nová krev: Návrat italského hřebce Apolla Creeda i jeho oblíbených boxerek

Rocky: Nová krev: Návrat italského hřebce Apolla Creeda i jeho oblíbených boxerek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na scénu se opět vrací legendární Apollo Creed, ovšem v podobě svého nemanželského syna Adonise Johnsona, který přišel jak o otce, tak o matku. Naštěstí se ho ujme Apollova žena Mary Anne Creedová a poskytne mu lásku, vzdělání a bohatství.

Geny v sobě mladý Adonis nezapře, box má v krvi, proto vyhledá přítele svého otce Rockyho Balbou a požádá ho, aby byl jeho trenérem. Čeká ho první velký zápas s Rickim Conlanem. Dokáže si Adonis vytvořit svou vlastní legendu a trhne se tak ze stínu svého úspěšného otce?

Stallone se obával pokračování Rockyho 7

Sylvester Stallone zpočátku váhal, zda má přijmout roli ve filmu režiséra Ryana Cooglera, který je mimochodem velký fanoušek Rockyho. Nabídku přijal z toho důvodu, že film není pouhým pokračováním série filmů Rocky, ale jde o předání boxerské rukavice mladší generaci.

Jacob Duran ve filmu hraje sám sebe

Herec Jacob Duran si ve filmu zahrál Stitche. Tato přezdívka je však jeho vlastní. Jacob Duran skutečně pracuje jako tzv. cutman, což je člověk, který se mezi jednotlivými koly stará o zdraví bojovníků a ošetřuje jim rány utržené v zápase. Jacob „Stitch“ Duran pracuje s boxerskými velikány, například s bratry Klitschkovi.

První prestižní cena pro Sylvestera Stalloneho

I když byl Sylvester Stallone několikrát za svou filmovou kariéru nominovaný (3x na Oscara, 3x na Zlatý glóbus a 2x na ceny BAFTA), svou nominaci proměnil až tímto snímkem, kdy získal Zlatý glóbus za vedlejší roli.

Boxerky Apolla Creeda jsou nesmrtelné

I když film nepochází z dílny samotného Sly Stallonea, je jakýmsi odkazem na prvotní díly Rockyho. Ve filmu se znovu objevují slavné boxerky s motivem americké vlajky, které nosil Apollo Creed. Stallone si prosadil, aby Adonis, jakožto syn slavného Apolla, šel v jeho tradici.

Nenechte si ujít legendárního Rockyho, film vysílá televize Prima Cool, 23.10. ve 20.15 hodin.