Nejlepší filmy hollywoodské krásky a propagátorky vegetariánské stravy Michelle Pfeiffer

Nejlepší filmy hollywoodské krásky a propagátorky vegetariánské stravy Michelle Pfeiffer
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věk 62 let této stále přitažlivé herečce nikdo nevěří. A to byla Michelle původně prodavačkou v supermarketu. O herectví jen snila, ale protože o svém vzhledu neměla valné mínění, zatímco její okolí to vidělo jinak, přihlásila se do soutěže krásy, kterou vyhrála.

To jí dodalo sebevědomí a odjela do Hollywoodu, aby mohla navštěvovat kurzy herectví a zkoušet štěstí. První malé role si zkusila v seriálech a když se doslechla, že se bude točit pokračování Pomády kterou milovala, přihlásila se na konkurz. Pomáda 2 (1982) byl propadák, protože film nebyl připravený, scénář se tvořil při natáčení a ani hudba to nezachránila. Michelle film pomohl a všimli si jí lidé z branže. Už následující rok ji dal Brian De Palma příležitost ve snímku Zjizvená tvář, kde sice neměla moc dialogů, ale dokonale dokázala prodat svůj vzhled a zahrála si po boku Al Pacina.

Jestřábí žena

Ve stejnou dobu dostala příležitost ztvárnit jednu z hlavních rolí v srdcervoucím milostném pohádkovém příběhu Jestřábí žena, kde ukázala, jak dobře umí roli prožít. Jde o nádherný příběh dvou zamilovaných lidí, na které byla uvalena kletba. Krásná dívka se s východem slunce mění v jestřába, který celý den létá krajem a večer se vrací ke svému milému. V okamžiku, kdy zapadá slunce a dívka se vrací do lidské podoby, mění se její milý ve vlka a odchází do noci hnán pudem zvířete. Milencům je tak souzeno už nikdy se v lidské podobě nepotkat. Do života jim ale vstoupí zlodějíček Gaston a bude chtít mladým lidem vrátit normální život.

Čarodějky z Eastwicku

Další stránku svého talentu ukázala divákům v komedii Čarodějky z Eastwicku v roce 1985. Ve filmu spolu s Cher a Susan Sarandon ztvárnily tři osamělé ženy toužící po dobrém muži a po lásce. Jejich přání se začíná plnit, když do města přijíždí nový majitel rozlehlého panského sídla v okolí. Má to jeden háček. Zámecký pán, který naprosto všechny tři ženy okouzlí, není člověk, i když tak vypadá. Sympatický vyslanec z pekla, kterého nezapomenutelně ztvárnil Jack Nicholson, podcení ženskou zlobu a z kamarádek se stane tajný spolek s jediným cílem – porazit zámeckého pána jeho vlastními zbraněmi.

Nebezpečné známosti

V roce 1988 si zahrála pohlednou šlechtičnu v historickém dramatu s Glenn Close, Johnem Malkovichem, Keanu Reevesem a Umou Thurman. Jde o jednu z nejpodařenějších adaptací známého historického románu z konce 18. století s vikomtem Valmontem.

 

Přes další zajímavé počiny jako komedie Manželství s mafií (1988) nebo drama Ruský dům (1990) si v roce 1992 zahrála Catwomen ve filmu Batman se vrací a ukázala, že umí zahrát i jiné role než křehké krásky. V černé kůži ji to moc slušelo a spolu s hereckými hvězdami, jako je Michael Keaton, Danny DeVito a Christopher Walken vytvořili zábavnou a napínavou fantazy podívanou.

V posledních letech jste herečku mohli vidět v detektivním příběhu Vražda v Orient expresu (2017) podle románu Agáty Christie. Nazpívala i závěrečnou píseň „Never Forget“.

Zajímavosti:

• Časopis People herečku dokonce 6x zařadil mezi nejkrásnější lidi světa.

• Odmítla roli v Základním instinktu, která proslavila Sharon Stone. Nechtěla krátce po filmu Zjizvená tvář hrát podobně charakterizovanou ženu.

• Valt Kilmer pro ni napsal milostné básně.

• Původně měla hrát agentku FBI v Mlčení jehňátek, ale měla příliš velké nároky na honorář.

• Než potkala svého manžela, chtěla dítě, ale nemohla najít vhodného otce. Adoptovala si jako jedna z prvních celebrit děvčátko tmavé pleti, čímž vzbudila velký rozruch. Krátce poté potkala v restauraci Davida E. Kelleyho, kterého si vzala a má s ním syna.