Pro natáčení seriálu Carnival Row si Američané vybrali jedny z nejkrásnějších zákoutí v České republice

Pro natáčení seriálu Carnival Row si Američané vybrali jedny z nejkrásnějších zákoutí v České republice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden z nejnákladnějších zahraničních projektů natáčených na území ČR je seriál Carnival Row v hlavních rolích s Carou Delavigne a Orlandem Bloomem, za 6 měsíců u nás produkce utratila více než 1,5 miliardy korun.

6 měsíců trvalo natáčení úspěšného seriálu Carnival Row, který vznikl jako projekt amerických společností Amazon Studios a Legendary Television. Největší část trávil štáb v Barrandovských ateliérech, pro větší autentičnost se ale vypravili i do jiných míst naší malé země.

V ateliérech proběhlo natáčení asi 60 % scén z celého osmidílného seriálu, který se odehrává v neoviktoriánské době. Orladno Bloom zde ztvárnil detektiva, který je ale podle všeho zapletený do několika vražd. V této době spolu žijí smrtelníci i nadpřirozené bytosti, například Cara Delavigne v seriálu ztvárnila vílu Vignette. Nadpřirozené bytosti včetně Vignette byly nuceny opustit svou zemi kvůli válce, s tím jsou spojeny různé problémy v jejich novém domově, které má právě detektiv řešit.

Barrandovské ateliéry posloužily hlavně k postavení fiktivního neoviktoriánského městečka, přičemž na jeho stavbě se podílelo skoro 500 českých řemeslníků. 

Další scény se natáčely na různých místech. Severočeši mohli v některých scénách poznat liberecké vlakové nádraží, nebo zámky Frýdlant a Krnsko, které rovněž leží na severu Čech.

Nejikoničtější zákoutí, které bylo pro tvorbu úspěšného seriálu využito, byly ale rozhodně Prachovské skály na východě Čech. Kdo už seriál zhlédl, může se mu vybavit zajímavá scéna přilétávajících vzducholodí nad skalami a mnoho dalších.

Dále štáb zavítal i na zámek Kačina, kousek od Kolína, nebo na rohanský zámek Sychorv, severní, střední a východní Čechy štáb zkrátka očarovaly.

V některých rozhovorech producenti uvedli, že spolupráce s Českou republikou nebyla dobrá jen díky skvělým lokalitám, které jsme natáčení seriálu mohli nabídnout, ale především díky spolupráci s řemeslníky a veškerým českým personálem na place.