Nejlepší animované seriálové devadesátky aneb na co jsme koukali před 30 lety?

Nejlepší animované seriálové devadesátky aneb na co jsme koukali před 30 lety?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není to tak dávno, některým z nás se seriály z minulého století vybavují bez problému, někteří jsou ale natolik mladí, že si je ani pamatovat nemohou. Co na našich televizních obrazovkách běželo v 90. letech?

Ren a Stimpy (1991)

Americký seriál, jehož autorem je kanadský animátor John Kricfaluci. Jeden díl se skládal většinou ze dvou menších epizod. Hlavním hrdinou byl hysterický pes rasy čivava – Ren Höek, který trpěl astmatem, jeho parťákem byl tlustý kocour Stimpson J. Cat, který se nemohl pyšnit velkým chápáním.

Batman (1992)

Dohromady čtyři série a 85 epizod. Seriál o dobrodružství ochránce města Gotham, Batmana. Všichni, kdo tento seriál sledovali, si určitě tuto postavu dokáží představit. Pro někoho je právě tento seriál možná nejoblíbenější vzpomínkou na dětská léta.

 

Broučci (1995)

Dvanáctidílní loutková seriál na motivy knihy spisovatele Jana Karafiáta. V seriálu se objevilo více než sedmdesát loutek, které v pohádkovém světě ožívají.

Spiderman (1994)

Přes den obyčejný kluk Peter Parker, přes noc pavoučí muž. V noci superhrdina bojuje proti největším zločincům v New Yorku. Každý malý kluk si představoval, jak mu ze zápěstí stříkají pavučiny. Škoda, že to tak v realitě nefunguje, stačit musí typický modročervený kostým.

Mumínci (1990)

Bílé postavičky, které spokojeně žijí ve velkém údolí. Každý den prožívají různé radosti a starosti, ale hlavně nová dobrodružství. V seriálu není nouze o napětí, humor, ale i tajemství. Japonsko-finsko-nizozemský seriál zdobil každou televizi.

Oggy a švábi (1998)

Jako by to bylo včera, co jsem tento seriál sledovala. Někteří z nás si možná vybavují název Oggy a škodíci. Francouzský filmy má aktuálně 501 epizod, každá z nich má zhruba 7 minut, ale hodně lidí by u toho dokázalo sedět celý den, jelikož je seriál plný humoru.

K dalším sledovaným seriálům patří například My z Kačerova, Rychlá rota, Gumídci, Letohrádky, Malá mořská víla nebo Medvídek Pú.