Zajímavosti ze zákulisí čarodějnické série o Harrym Potterovi

Zajímavosti ze zákulisí čarodějnické série o Harrym Potterovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svět plný magie, kouzel a fantastických bytostí opředených záhadami si našel své místo nejen v srdcích dětí. Celkem získal kolem stovky milionů fanoušků po celém světě. Přinášíme vám ty nejzajímavější fakta ze světa Harryho Pottera.

1. Spisovatelka J. K. Rowlingová a Harry Potter slaví narozeniny ve stejnou dobu, a to 31. července. Rozdíl je v tom, že spisovatelka se narodila v roce 1966 a hlavní postava filmu v roce 1980.

2. Režisér Alfonso Cuarón chtěl ve třetím díle po hercích Danielu Radcliffovi, Emmě Watson a Rupertu Grintovi, aby o svých rolích napsali esej.  Herci se zachovali stejně jako jejich postavy: Emma napsala deset stránek, Daniel jednu a Rupert žádnou. ’’Nic jsem nenapsal, protože jsem si myslel, že Ron by to taky neudělal,” zněla jeho výmluva. Režisérovi se výmluva zdála natolik vtipná, že ji přijal.

3. Nejedna fobie brzdila práci štábu. Představitel Hagrida Robbie Coltrane ve skutečnosti nesnášel psy, takže Tesáka (Neapolský mastin) se skoro vůbec nedotýkal, pokud to v případě jeho role nebylo nutné.

4. Natáčení provázely také záchvaty smíchu. V sedmém díle Harry Potter a Relikvie smrti, konkrétně v I. části, při snové scéně, kde se Harry a Hermiona líbají nazí, musel být Rupert Grint odvolán z blízkosti kamer, protože se nemohl přestat smát.

5. Jeden z Malfoyových přisluhovačů byl v sedmém díle nahrazen jiným hercem. Důvod jeho neúčasti se Warner Brothers snažili držet pod pokličkou. Jamie Wailett, který v sérii hrál Vincenta Crabbea, byl totiž v době natáčení posledních dílů za mřížemi. V roce 2009 byl zatčen, když v jeho autě policie objevila bojový nůž a osm balíků marihuany. Nato se vyšetřovatelé vydali i do jeho domu, kde objevili několik exemplářů, této v Anglii zakázané rostliny.

6. Scéna s vrbou mlátičkou si ve druhém díle vyžádala patnáct aut značky Ford Anglia.

7. Škola čar a kouzel Bradavice opravdu existuje. Založil ji Oberon Zell-Ravenheart v Montaně. Je určena pro mládež od jedenácti do osmnácti let, ale i dospělým. Vyučuje se zde: alchymie, zaříkávadla, bylinkářství, a dokonce i obrana proti černé magii. Ale nemyslete si, že je to tam jako v Bradavicích zdarma, a kolik že teda stojí školné? Cena začíná na 10 000 dolarech měsíčně, roční školné vás vyjde dokonce 100 000 dolarů. Školu navštěvuje průměrně 700 žáků.