Zlatá labuť: Po Bouchnerovi je teď Markéta nejnenáviděnější postavou v seriálu

Zlatá labuť: Po Bouchnerovi je teď Markéta nejnenáviděnější postavou v seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Markéta si v průběhu seriálu získala sympatie za to, že bojovala se zlou nemocí. Chvíli to vypadalo, že je to vlastně hodný člověk, který je bohužel silně zasažen vlivem sobeckých a vypočítaných rodičů. Jenže pravda je jinde.

Dcerka z dobré rodiny se umí dokonale přetvařovat a za svým cílem dokáže jít doslova přes mrtvoly. Její vysněnou budoucnost jí narušuje jen skutečnost, že Petra sice lstí dohnala do manželství, ale netušila, že on není jako ona a lásku si od něj nevyžebrala. Alespoň jedno vítězství se jí však povedlo. Otěhotněla. Přestože není jasné, zda je očekávaný dědic impéria opravdu Petrovým potomkem, Markéta rozhodně dokázala navodit situaci, kdy se to pokládá za samozřejmé.

těhulky Linda Gruberová a Markéta Kučerová
těhulky Linda Gruberová a Markéta Kučerová | Zdroj: TV Nova

Po několika životních událostech, kdy to vypadalo, že tvůrci ještě váhají, kolik dobra a zla mají do postavy Markéty vložit, je už jasné, že vyhrála ta zlá stránka, která dodává seriálovým postavám vždy notnou dávku přitažlivosti.

Napříč sociálními sítěmi je jasné, že pokud Markéta zemře, nikdo ji oplakávat nebude. Se stínem smrti jde všemi epizodami, a přestože už nekašle, v ději se stále zmiňuje její rizikové těhotenství, které ji může stát život. Ona sama by ráda porod přežila. Není to však proto, aby si užila radosti mateřství, ale jak zmínila, ráda by přežila, aby zkazila Petrovi jeho plány s Bárou. A o to se zřejmě bude snažit i jinak. Jak z posledních dostupných záběrů vyplývá, byla svědčit na gestapu o tom, že viděla Báru, jak zastřelila klavíristku Martu. A kdo by to ženě z dobré rodiny, která jde Němcům na ruku, nevěřil?

Představitelce Markéty se určitě nehraje role Markéty úplně jednoduše. Studovala totiž na katolickém gymnáziu a potom na Fakultě tělesné výchovy a sportu.

Markéta a Petr
Markéta a Petr | Zdroj: TV Nova

K otázce studia pod dohledem „přísných jeptišek“ a k víře se herečka vyjádřila v jednom rozhovoru:

Téma víry je složitá a komplexní otázka nebo pojem, nad čím člověk pořád přemýšlí a hledá smysl života. Myslím si, že smysl života je jedno tajemství, které budeme stále hledat, a nevím, jestli někdy najdeme ty odpovědi. Ale víra mě provází celý život dost intenzivně. Mám to ale víc vztažené tak, že Bůh je v každém z nás, a je jedno, jakou vírou je to zaštítěné.

Také dodala, že ctí desatero a sama neví, jak se to vlastně semlelo, že se jednoho dne ocitla před kamerou s takovou hvězdou, jako je Karel Roden (ve filmu Promlčeno).

Možná nás postava Markéty Kučerové (Ditrichové) ještě v seriálu hodně překvapí, přestože podle reakcí na sociálních sítích mají diváci jasno: Markéta zemře při porodu a o jejího potomka bude bojovat jeho otec a také prarodiče Ditrichovi, pro které je dědic naprosto nezbytný a obětovali kvůli němu i život dcery.

Ale jak to bude doopravdy?

Zdroje článku: