Novinky z Netflixu na poslední zimní týden

Novinky z Netflixu na poslední zimní týden
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový seriál pro děti s výchovným prvkem, dokument o manipulátorovi, který dokázal obelstít úspěšnou podnikatelku, a nakonec strhující a dramatický příběh jedné zlodějské bandy, které se život s hromadou peněz nezměnil úplně přesně podle představ.

Týme Zenko do toho

  • Team Zenko Go, USA, 2021

15. března se objeví 12 epizod první série pohodového animovaného seriálu pro děti

Niah, Ari, Ellie a Jax tvoří tým, který si říká Zenko Go. Jejich teta Yuki je naučila zvláštním dovednostem, které umožňují partě dětí tajně pomáhat lidem ve městečku kde žijí. Jejich město Harmony Harbor je tak tím nejšťastnějším místem na zemi.

Teta Yuki říká:

Když pomáháme lidem, aniž by o tom věděli, začnou si myslet, že svět je krásným místem pro život.

Pro děti to má přinést poselství, že dobré skutky se nemusí hned ocitat na sociálních sítích a posuzovat se podle množství lajků, ale jde to dělat i jinak.

Veganka na útěku

  • Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives, USA 2021

Nová americká minisérie startuje už ve středu 16.3.

Divoký čtyřdílný dokumentární cyklus přivádí na obrazovky příběh Sarmy Melngailis, restauratérky a královny veganské kuchyně, která byla velice populární u newyorských celebrit. Její hvězda stoupala do nebe až do okamžiku, kdy v roce 2011 potkala záhadného muže jménem Shane Fox.

Ten ji nějakým způsobem přesvědčil že ji dokáže vybudovat celé restauratérské impérium, a dokonce mu uvěřila, že má moc zajistit jejímu psovi nesmrtelnost. To vše byl ochotný udělat za podmínky, že mu Sarma bude dávat peníze, které bude potřebovat a nebude se na nic ptát. A žena platila, a nakonec se sama dostala do velkých problému. Povedenému šarlatánovi se z ní podařilo vytáhnout přes dva miliony dolarů, než ho zajistila policie v jednom motorestu, kde se ukrýval.

Třítunová kořist: Vyloupení Brazilské centrální banky

  • The Great Robbery of Brazil's Central Bank

Ve středu 16.3. přichází třídílná minisérie dokumentující unikátní bankovní loupež z brazilské produkce.

Byl srpen 2005. Vloupání do centrální banky ve Fortaleza, vyneslo lupičům bankovního sejfu přibližně 165 milionů realů, což bylo asi 3 a půl tuny použitých a nedohledatelných padesátireálových bankovek. Velkolepý zločin, který byl proveden pomocí téměř 80 metrů dlouhého podzemního tunelu, zpočátku neměl žádné svědky ani důkazy. 

Zde začíná jeden z nejúžasnějších příběhů brazilské policejní historie. Případ postavil tváří v tvář chytrou skupinu zlodějů a tým federálních agentů, stejně inteligentních a trpělivých, kteří se po dobu 5 let navzájem pronásledovali. Jejich hra se podobala hře na kočku a myš. Dokumentární cyklus sleduje vyšetřování a tragické následky kdysi zdánlivě dokonalého zločinu v hodnotě milionů, který se však po nějaké době ukázal jako kletba a za sebou zanechal stopu vydírání, únosů a vražd.

 

Zdroj: