Ulice: Pozvali byste Magdu na večeři za deset tisíc? A osamělého Kaštana domů na Štědrý den?

Ulice: Pozvali byste Magdu na večeři za deset tisíc? A osamělého Kaštana domů na Štědrý den?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věra s Lubošem se ve 4385. dílu místo do nového bytu stěhují ke Karle a Kryštofovi. Věra má tak jedinečnou možnost zjistit, jak jsou na tom její syn a snacha doopravdy. Pan Kaštan se dočká pozvání od Vítka, vyslouží si ho za mlčení. Někdo si koupil večeři s Magdou, ale nikdo netuší, kdo to je.

Magdě se to podařilo. Vybrala celých šedesát tisíc pro mobilní hospice. Ráno tam ještě chybělo deset tisíc, ale někdo je dorovnal do cílové částky. Kdo byl ten velkorysý mecenáš, který si koupil večeři s Magdou? Kdo tolik touží být jí alespoň na chvíli nablízku a má dostatek peněz?

Magda je v rozpacích a cloumají s ní obavy, kdo to může být. Má pochybnosti o jeho povaze, i když by jí to mělo lichotit. Magda to svěří Prokopovi, ale ten je absolutně proti tomu, aby šla s nějakým cizím chlapem na večeři. Nečekal, že by si tu večeři někdo koupil, ale koupil. Magdiny obavy tak přemůže vztek, že jí Prokop zakazuje další věc.

Nejdříve to bylo další vystupování a teď ta večeře. Magda se proto na truc rozhodne jít. Nevidí důvod, proč by měla vracet peníze a stranit se. Prokop se proto alespoň nabídne, že jí bude dělat stráž, kdyby se onen tajemný muž začal chovat jakkoliv zvláštně. Jenže tento muž je oba převeze a zamluví celou hospodu jen pro něj a Magdu. Teprve teď se Magda začíná pořádně bát. 

Pan Kaštan by si rád zašel na kapra a bramborový salát na Štědrý den do hospody, ale letos budou mít zavřeno. Přitom ani netuší, že o jeho štědrovečerní pohoštění mezitím bojuje Michal s rodiči. Usmyslel si, že ho chce pozvat na Štědrý den k nim, ale jeho táta to hned zavrhl. Michal se na něj proto hodně zlobí.

Okolnosti se však brzy změní a bude to právě Vítek, který pana Kaštana sám pozve na Vánoce. Mají totiž mezi sebou takovou skromnou tajnou dohodu, kterou by Vítek rád, aby pan Kaštan dodržel. Viděl totiž Vítka s Ditou v hospodě, když se šel zeptat právě na toho kapra se salátem. Michal je tak nadšený, že to hned hlásí Ivě a ta se hned zajímá, proč Vítek tak rychle změnil názor. Její manžel předstírá dojetí z toho, jak si pan Kaštan s Michalem rozumějí jako děda s vnukem a nikdo by navíc neměl být o Vánocích sám. 

Věra je na stopě Karle a Kryštofovi
Zdroj: TV Nova | Věra je na stopě Karle a Kryštofovi

Stěhování Věry a Luboše se nekoná, protože nájemníci, kteří již měli být z bytu pryč, si postavili hlavu a zůstávají. Majitel bytu proto potřebuje nějaký čas, aby to s nimi vyřešil. Jenže Marečkovi již mezitím opustili původní bydlení, a tak jsou teď bez domova.

Kryštof s Karlou jim samozřejmě poskytnou dočasný azyl, ale nikdo neví, jak dočasný bude. Kryštof nabízí rodičům jejich ložnici, což Karlu zamrzí. Večer chce jít jezdit jako obvykle, ale Karla na něj apeluje, ať zůstane doma, když jsou u nich rodiče. Nechce, aby v nich vzbudili jakékoliv podezření, že jejich vztah prochází krizí. Jenže se to nepovede a Kryštof s Karlou se ještě k tomu všemu stačí pohádat. Věra má nastražené uši a budí Luboše, že se vedle něco děje. Když Kryštof odejde, Věra jde za Karlou a najde ji sedět smutnou na gauči. Potvrdí si tak svou domněnku, že se mezi nimi stalo něco velmi špatného. 

Zdroj článku:
  • Autorský text