Novinky ze ZOO: Danuše v slzách. Copak kvůli paličatosti Petra bude její další vnouče bez babičky?

Novinky ze ZOO: Danuše v slzách. Copak kvůli paličatosti Petra bude její další vnouče bez babičky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Viky je podrážděná a naštvaná na všechny lidi kolem sebe, jako by každý mohl za to, že si lhaním zbytečně komplikuje život. Dobrou náladou neoplývá ani Petr, který každému vyčítá, že věděli a tajili. Marně se brání, že naznačovali.

Danuše se snaží mluvit s Petrem i s Viky a každému z nich vysvětluje, že by se měli zachovat především ve prospěch dítěte. U Petra však naráží na jeho paličatost. Uražená ješitnost mu úplně zatemnila úsudek a chce se o dítě postarat pouze z ekonomického hlediska, aby mu nic nechybělo. To však Danuši nestačí a děsí se toho, že by také své další vnouče nemusela vůbec vidět. Petr jí však jasně dává najevo, že si do života mluvit nenechá a věc se Danuše netýká.

Viky byla sice k starostlivé Danuši mírnější, ale když viděla Petrovu reakci na její přiznání, nechce se ho o nic doprošovat a zachovat si zbytek hrdosti. A snaží se Petra potkávat co nejméně. Nakonec pod nátlakem Danuše slíbí, že by ještě mohla Petrovi malou a poslední šanci dát. To by ale musel chtít!

Petr obdržel radostnou zprávu, ale v ten nejméně vhodný okamžik. Výběrové řízení na místo u soudu v Bruselu nakonec vyšlo, jenže kvůli nečekaným zdravotním obtížím svého předchůdce nedostal moc času na rozmyšlenou na tak radikální změnu.

Petr napřed s přijetím nabídky váhal, protože jde také o děti, které bude muset vytrhnout z jejich domova. A navíc to komplikuje fakt, že potřebuje někoho svědomitého, kdo se mu bude o děti starat. Viky jako doprovod podle Petra nepřipadá v úvahu a není čas hledat za ni náhradu. Navíc není jednoduché najít někoho, kdo to s malými ďáblíky vydrží.

Soudce si většinou musí všechno dlouho promýšlet a spontánnost není jeho povahovým znakem. Jenže teď mu chybí čas. Nakonec se rozhodne atraktivní práci přijmout a bere to jako možnost začít život někde jinde a bez stínů z minulosti.

Jako na obláčku se cítí Sid. Láska ji zasáhla v plné síle, a tak všechny starosti světa zmizely. Až na jednu. Odhodlaná babička svou válečnou výpravu nehodlá vzdát, přestože to zatím nevypadá tak, že by si Sid nebo Adam chtěli nechat mluvit do života. Jenomže všichni už Sidonii znají, a tak je jasné, že když se do něčeho zakousne, tak se hned tak nepustí. Zatím vnučce jen zablokovala platební kartu, ale to zamilované rebelce nevadí. Dokonce odmítá i peníze v hotovosti, které jí přinese starostlivá Alice.

Konečně se také objevilo dvojče Tez a začínají se rýsovat nové události, které osvětlí, jak to vlastně sestry mají a proč má jedna z nich nařízené veřejně prospěšné práce.

Zdroje článku: