ZOO: Proč Danuše nepřišla na chuť ani Jitce Hrnčířové?

ZOO: Proč Danuše nepřišla na chuť ani Jitce Hrnčířové?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Třebaže Jitka disponuje všemi dobrými vlastnostmi, jaké by budoucí manželka pana soudce měla mít, Danuše by po synově boku raději viděla Viky a té představy se stále nehodlá vzdát. Jak se ale vyrovná s tím, že Petr chce s Jitkou bydlet?

Petrův nápad se seznamem Danuše odmítla

Když se Petr vytasil s nápadem hledat budoucí manželku podle seznamu ideálních vlastností, Danuše to pokládala za hloupý vtip. Pak ovšem s hrůzou shledala, že to syn myslí vážně, a omluvila se mu, že ho vychovala tak citově plochého. Nevěřila, že by jeho plán mohl vyjít. Žena, kterou by si takhle našel, by snad musela být robot. Opakovaně se ho pokoušela přesvědčit, že perfektní materiál má celou dobu přímo před očima. Kdo by se k němu hodil víc než Viky a jak je proboha možné, že on sám to nevidí?

Je přece milá, přátelská, skvěle vychází s dětmi a každý ji má rád, tak proč ne Petr? Protože mu až příliš připomíná nešťastnou lásku Alex, navíc je podle jeho měřítek poněkud divoká a drsná. Vztah k dětem má sice záviděníhodný, přesto se na první pohled nejeví jako mateřský typ. A Petr si nepřeje, aby byla v budoucnu vzorem pro Sofii.

Petr s Jitkou tráví hodně času, bere ji na večeře a rád si s ní povídá. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jitka uspěla v konkurzu, bude z toho vztah?

Tím to, zdá se, bylo dané. Břéťa se do akce kolem Petrova seznamu zapojil nečekaným způsobem – uspořádal mu konkurz, na který poslal snad každou perspektivní ženu z okolí. Oficiálně se mělo jednat o výběrové řízení na pracovní pozici, ve skutečnosti si ale měl Petr vybrat budoucí paní Křížovou.

Nikdo jistě nevěřil, že by se událost setkala s úspěchem, ale stalo se! Pan soudce si mezi kandidátkami vybral krásnou a sympatickou Jitku Hrnčířovou. Splňovala všechny podmínky a naplňovala představu dokonalé manželky. Ani Viky to nemohla popřít. Jitka byla milá, přátelská, hezky vycházela s dětmi a měla o Petra upřímný zájem. Těžko by jí tedy mohla házet klacky pod nohy, i kdyby chtěla.

Danuše by po synově boku raději viděla Viky. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Společné bydlení Jitky a Petra – co přijde dál?

Danuše přesto neměla z vývoje situace dobrý pocit. V jejích očích se Jitka k Petrovi nehodila, rozhodně ne tak, jak by to dokázala Viky. Paradoxně jí připadalo, že se vlastně jedna druhé hodně podobá. Když se Jitka pokoušela Petra svést v atraktivních šatech a se sklenou vína, víc než cokoli jiného mu to připomnělo zážitek s Alex, což ho trochu vyděsilo. Dokonce zavolal Břéťovi, aby jejich rande přerušil, než mohlo k něčemu dojít.

Přesto Petr s Jitkou tráví hodně času, bere ji na večeře a rád si s ní povídá. Dosud si držel odstup, ale jejich vztah se pozvolna prohlubuje a v budoucích dílech jí dokonce navrhne společné bydlení. Jak se s tím vyrovná Danuše, která by po Petrově boku stokrát raději viděla Viky? Věrnou a ironickou chůvu, co stojí nohama na zemi, si oblíbila stejně jako Sofie s Benem.

Jen nerada by se s ní loučila a přijímala v rodinném životě někoho nového. Možná ale nemá smysl se tím vším zatím trápit, protože kartami jistě znovu zamíchá informace o Viktoriině těhotenství. Až se konečně rozkřikne, na čí stranu se postaví Danuše?

Zdroj článku:
  • Autorský text