Léto patří rebelům: Pavel Nový si zahrál mrzouta ve slovenštině

Léto patří rebelům: Pavel Nový si zahrál mrzouta ve slovenštině
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od natáčení komedie S tebou mě baví svět, kde si jednu z hlavních rolí zahrál Pavel Nový, uplynulo téměř čtyřicet let. Slovenská režisérka Martina Saková zaplnila díru na trhu novým dobrodružným filmem, ve kterém se z Pavla Nového stal pěkný morous.

Dobrodružný slovensko-německý rodinný film s Pavlem Novým v hlavní roli slibuje napínavou podívanou pro celou rodinu. Každý se vyrovnává s rodinným neštěstím jinak, a pro jedenáctiletého Jonáše je útěk za bláznivým dědou jediným momentálním řešením. Ale co když je i u dědy všechno jinak?

Jonáš žije s matkou a mladším bratrem v Drážďanech. Je konec školního roku a všichni se těší na prázdniny. I Jonáš si plánuje letní dobrodružství, ale po smrti otce mu zbyly jen vzpomínky na fotografiích. Chybí mu společné chvíle na vodě s tátou a dědou. Jonáš se i přesto svých plánů nechce vzdát a za dědou na Slovensko uteče. Tam na něj ale nečeká děda Bernard z jeho vzpomínek, nýbrž protivný dědek, jehož jedinou touhou je zapomenout. Vnuk se rozhodne, že svého dědu za každou cenu rozveselí. Skamarádí se s Alex, která mu pomůže vymyslet plán, jak dědu znovu vtáhnout do letního dobrodružství. Jak tomu zpravidla bývá, není vše tak jednoduché, jak se zpočátku mohlo zdát. Děti se zapletou s policií a jeden průšvih střídá druhý.

Pavel Nový hrál dědu Bernarda ve slovenštině. Ke Slovensku má kladný vztah, jezdí sem rád, a dokonce se jeden rok živil nosičem v Tatrách. Před lety si zde zahrál ve slovenském seriálu Štúrovci, a tak pro něj natáčení nebylo ničím novým. Ve filmu ztvárnil pěkného morouse, ale ve skutečnosti je velkým optimistou. Každý den se otužuje a když už se rozčílí, tak kvůli maličkostem, které patří k životu.