Jak vlastně Gábinin salon přežívá, když tam skoro nikdo nechodí?

Jak vlastně Gábinin salon přežívá, když tam skoro nikdo nechodí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od doby, kdy Gábina převzala, obnovila a krásně upravila módní salon, diváci nepochybně očekávali, že v něm konečně začne být živo. To se však nestalo. Jen čas od času se objeví ojedinělá zákaznice, která navíc obvykle míří na masáž. Jak je tedy možné, že salon prosperuje?

Salon pro zákazníky nebo linka důvěry pro nešťastné?

Gábinin módní salon v Ulici je jistě hezky zařízený a láká vcelku pestrou nabídkou oblečení pro ženy i muže. Zkušená švadlenka Veronika navíc zvládne ušít prakticky cokoli, co si kdo usmyslí, ať už jsou to elegantní svatební šaty nebo pánský společenský oblek. Přesto se nezdá, že by malebný obchůdek hýřil zákazníky. Vlastně tam málokdy potkáme někoho jiného než samotné zaměstnankyně.

Upřímně řečeno, salon funguje spíše jako přátelský přístav pro naše oblíbené hrdiny, kteří se právě ocitli v nějakých nesnázích. Chodívají si tam vylévat srdce a do sebe nalévají kávu útěchy. Tak třeba Karla – ta sem čas od času zajde, aby si Gábině postěžovala na svůj rozbitý vztah s Márou. Dříve sem chodila zkoušet šaty a nechávala se fotit, jelikož Gábina nutně potřebovala modelku pro své výtvory. Karla si tady dokonce jedny šaty vyhlédla, ale koupil jí je Jakub. Vzhledem k tomu, jak jejich vztah dopadl, se není co divit, že už tu zelenou parádu nechce nosit.

Častou návštěvnicí salonu je také Blanka, jež sem dochází zase za nejlepší kamarádkou Veronikou, aby se svěřila s novinkami z rodinného i milostného života. Řešila s ní své trable s Luďkem i s alkoholem. Aktuálně září štěstím, a tak jsou její návštěvy plné úsměvů a pozitivních zpráv o životě s milovaným Evženem a také o tom, jak spolu na statku budou chovat ovce. Tedy, to nejsou pro Blanku úplně nejlepší vyhlídky, ale i tak je s Evženem šťastná.

Blanka chodila do salonu často jen na kus řeči a kafe. Zdroj: TV Nova

Místo pro pořádání večírků, které Gábině sotva vydělá

Třebaže si Blanka čas od času něco koupí, aby zpestřila šatník, určitě to nestačí na udržení salonu při životě. Obyčejní lidé z vnějšího světa sem zabloudí jen zřídka a většinou to bývají zájemci o masáž, kteří přicházejí výhradně za Ivou. Ta si v salonu vyčlenila jednu místnost pro vlastní byznys. Dalo by se předpokládat, že dáma, co si dopřeje masáž, ochotně skočí také po drahé manikúře nebo novém kostýmku, ale to se jistě nestává často. A tak např. manikérka Jitka sedí na svém místečku za stolem a upravuje nehty jen sama sobě. Sice se tváří, že má nabitý program, ale kolikrát u ní opravdu vidíme nějakou zákaznici? Jednou za uherský rok. Většinou tedy slouží hlavně k tomu, aby drbala s kolegyněmi.

A tím se zase dostáváme k tomu, že salon není určen primárně k prodeji oblečení a vydělávání peněz, ale na to, aby kamarádky měly kde plkat a pořádat dámské jízdy.

Nesčetněkrát jsme je nachytali nejen při rozhovorech o každodenních starostech, nýbrž také nad občerstvením a u sklenic dobrého vína.
Jak si Gábina může dovolit salon udržet v chodu při dnešní drahotě, to je skutečná záhada. Teď navíc realizuje nový podnikatelský tah – chce šít šetrnější oblečení z recyklovaného materiálu. Snad jí tento záměr konečně přiláká nějaké zákazníky.

V podstatě jediná, kdo tu celkem pravidelně pracuje, je Iva. Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text