Fotograf Šimon se vrátí do Ulice, co za tím je?

Fotograf Šimon se vrátí do Ulice, co za tím je?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po dlouhé době se v Ulici ukáže Ančin přítel, fotograf Šimon. Jak dlouho se ale zdrží a proč ve skutečnosti přijel? Chtěl strávit nějaký čas s Aničkou, anebo se za jeho náhlým příjezdem skrývá něco úplně jiného?

Šimon vyměnil Aničku za mladší slečnu

Když v úterý 29. března Šimon zavolá Aničce, že následujícího dne přijede do Prahy, pochopitelně ji překvapí a náramně potěší. Bylo by hezké, kdyby jí dal vědět o něco dřív, aby se na jeho návštěvu mohla patřičně připravit – zajít si třeba ke kadeřníkovi a hezky se upravit.

Ale nevadí, i když si nestihla nechat udělat nový účes, stejně jí to slušelo. Díky Sáře se mohla svému příteli předvést s novým líčením. Překvapivě si toho všiml – fotograf má zkrátka pro tyhle věci vytrénované oko. Neocenil to však zdaleka tak výrazně, jak Anča doufala. Naopak jí vzápětí zasadil tvrdou ránu.

Nejdřív se zmínil, že chce pronajmout pražský byt a ateliér, čímž jasně naznačil, že se nehodlá hned tak vrátit do Prahy.

Když se ho Anička zeptala, na jak dlouho se tedy zdrží a co spolu podniknou, oznámí jí, že si v Londýně našel novou známost. Už pár týdnů chodí se svou devětadvacetiletou asistentkou.

Naštěstí má kolem sebe Anča spoustu přátel

Anička nemůže uvěřit svým uším. Jakmile Šimon rozpačitě vyklidil pole a ona v prázdném bytě osaměla, rozplakala se. Udělala chybu, když s ním tenkrát neodjela do Londýna? Změnilo by se něco, kdyby se Šimonem zůstala?

Anička - Ljuba Krbová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jistá si byla jen tím, že by v cizině byla nešťastná, ovšem teď – teď nebyla spokojená ani doma. Všechny tyto myšlenky se jí honily hlavou, když ve čtvrtek ráno dorazila do bistra se zpožděním, rozcuchaná a smutná. Sára z jistých náznaků pochopila, že ji zřejmě opustil Šimon, a řekla o tom Danovi, jenž začal okamžitě spřádat plány, jak by Aničce zlepšil náladu.

Mohl by jí koupit květiny, anebo možná čokoládu? Béda, s nímž své nápady konzultoval, také usoudil, že by se měl na Anču zajít podívat. S podporou, kterou má Anička od něj, ale i od Alice, Evy a Miloše, snad tohle náročné období překoná.

 

Zdroje:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • Autorský text