Svěží seriál odpovídá na zásadní otázku: Jak vypadá sexuální život švédských žen po čtyřicítce?

Svěží seriál odpovídá na zásadní otázku: Jak vypadá sexuální život švédských žen po čtyřicítce?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To je otázka, kterou zkoumá komediální švédská série Obnažené, která sleduje milostná dobrodružství, všední život a trampoty čtyř přítelkyň ve zralém věku v ložnici i mimo ni. Myslíte, že ve čtyřiceti už mají ženy v milostném životě jasno? Tak tyto Švédky rozhodně ne.

Anette (Sofia Helin) pracuje jako vyšetřovatelka pro švédský zdravotní úřad a má za úkol zpovídat ženy středního věku (tj. ženy mezi 40 a 65) o jejich sexuálním životě, aby zjistila, zda jsou stále sexuálně aktivní, zda jsou spokojené se svým sexuálním životem a jak aktivní sexuální život ovlivňuje jejich nemocnost.

Může být více kvalitního sexu cestou ke zdraví?

Sama Anette neví, jak věc posoudit. Její manželství s mužem (Danilo Bejarano), který tráví volný čas ve sklepě při poslechu hudby místo toho, aby se staral o její zdraví, jí nedává možnost posoudit vliv sexu na její zdraví. Nejenže nemá kvalitní sex, ale nemá skoro žádný.

A její sestra Martina (Elin Klinga), spisovatelka a členka Švédské akademie, má zase co dělat s nepolepšitelným nevěrníkem (Magnus Roosmann).

Inzerentka Nadia (Anja Lundqvist) má tři syny s opravdu pohledným manželem (Johan Widerberg). Jenže jeho velkou vášní je hlavně zdravý životní styl a naprosto postrádá fantazii. Není vůbec schopný pochopit sexuální touhy své ženy, která tak hledá sexuální dobrodružství jinde.

Single Ellen (Julia Dufvenius) je čiperná prodavačka aut, jejíž život nabere směr peklo, když se objeví starý duch z minulosti (Jonas Malmsjö).

Pokud jste příznivci prvních řad seriálu Sex ve městě anebo jste se bavili u Zoufalých manželek, jen už se vám oba seriály okoukaly, pak je švédský seriál právě pro vás.

Krátké půlhodinové epizody jsou svěží a bez nudných pasáží, potěší i neokoukané tváře a trochu jiný životní styl. Seriál má zatím první sérii, ve které je 8 epizod. To vše je s příjemným českým dabingem.

 

Zdroj: