Vandě se hroutí svatební plány, Prokop rezignuje a Mirek má něco na srdci

Vandě se hroutí svatební plány, Prokop rezignuje a Mirek má něco na srdci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový rok teprve začal, ale už teď by někteří hrdinové Ulice vítali další prázdniny a trochu klidu. Zejména Prokop špatně snáší, že mu Irena odmítá dát více prostoru. Navíc ho pořádně rozhodí Mirkův návrat. Rozhozená je i Vanda, která si pod stromeček přála prstýnek, ale utřela nos.

Prokop končí jako zástupce ředitelky

Ani dnes nebudou Prokop a Irena schopní dobrat se přijatelného kompromisu. V první chvíli to vypadá, že paní ředitelka bere návrhy svého zástupce v potaz, ale vzápětí se ukáže, že si jeho kalkulaci ani pořádně neprostudovala. Je ochotná zakoupit nějaké interaktivní tabule i projektory, ale podle Prokopa to nestačí. Problém se nevyřeší, pokud dojde ke zlepšení jenom v některých učebnách. On by zkrátka rád posunul školu někam dál a investoval do její budoucnosti, zatímco Landová si chce peníze syslit a mít rezervy pro případ nouze. Uváznou na mrtvém bodě, z něhož Prokop nevidí jinou cestu, než je unáhlená rezignace na post zástupce.

Jeho špatný den tím neskončí. Zčistajasna se ve škole objeví Mirek a není jasné, o co mu vlastně jde. Podle Magdy se chce usmířit, ale Prokopovi náhlá změna názoru příliš nesedí. Vážně touží obnovit přátelství, nebo si znovu myslí na Magdu? Jen jedno je jisté. Pokud se bude opakovat milostný trojúhelník, profesor Kalina by se rád přesunul do jiného kabinetu, aby měl od případných konfliktů klid.

Hvězdy Vandu zase jednou zklamaly…

Vanda je zoufale nešťastná! Luděk ji nepožádal o ruku ani na Štědrý den, ani na silvestra, přestože měl nespočet romantických příležitostí. Chudák holka neměla ani radost z vánočních dárků, protože doufala v prstýnek. Silvestrovské oslavy s muzikou a švédskými stoly brala jako znamení, že to nejhezčí teprve přijde. Ale ve chvíli, jež přímo vybízela k úžasnému vyznání, jí Luděk pověděl, že je utahaný a chce jít dříve spát. Vanda myslela, že se snad rozpláče!

Vanda si dělala plané naděje. Zdroj: TV Nova

Marie překvapí tajemstvím z minulosti

Kristýna se s radostí svěří Adamovi, že začne pracovat v kavárně. Bude vydělávat vlastní peníze, a konečně se tak stane nezávislou. Maluje si, jak jí teď nikdo nebude smět mluvit do života. To jsou podle bratra poměrně naivní představy. Rodiče její odchod z vysoké rozhodně nenechají jen tak.

Dívku dále zaměstnávají terapie a konstelace. Právě na nich se dozvěděla, že všechno je provázané a někde v její rodinné minulosti bylo nenarozené dítě. Zeptá se na něj babičky a zaskočená Marie přizná, že právě ona byla kdysi na potratu. Na další dítě se tenkrát cítila příliš stará, ostatně Blanka už v té době měla Adama.

Žofie se fláká, tvrdí její matka

Dušková dorazí na domluvenou masáž. Ivě její stav nepřipadá ideální, přesto souhlasí, že ji namasíruje velmi opatrně. Při té příležitosti se z ní pokusí vytáhnout, co se u nich doma děje. Dušková připustí, že je stále ve stresu kvůli manželovi, s nímž se nedokáže shodnout na výchově dcery. On Žofii všechno dovolí a vůbec mu nezáleží na jejích známkách. Ona je pak za tu zlou, protože myslí na dceřinu budoucnost a snaží se ji dotlačit k učení.

Zdroj článku:
  • Autorský text