Drbárna ze ZOO: Nejpohodovější postavy seriálu, které dávají smysl

Drbárna ze ZOO: Nejpohodovější postavy seriálu, které dávají smysl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý, kdo dlouhodobě sleduje tento seriál, který bohužel nenaplnil očekávání jako nástupce Slunečné, se často musí smát, když vidí, jak některé postavy bloudí dějem. Nejspíš ani scenáristé netuší, co pro ně mají vymyslet. Některé postavy se v ději jen mihnou, jiné jsou trvalky.

Ilonka bude mít dilema

Hospodyně, která u Charlieho rozkvetla a místo svačinek pro děti často skočí rovnýma nohama do role detektiva, aby Charliemu pomohla, je v seriálu už dlouhou dobu a je to jedna z mála postav, která se chová vždy logicky.

hospodyně Ilona - Ludmila Molínová
hospodyně Ilona – Ludmila Molínová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ilonka byla původně hospodyní u Petra a kromě úklidu opečovávala i jeho děti. Nedělala chůvu, ale vařila jim, občas je pohlídala a byla Petrovi vždy po ruce.

Charlie, který si od Petra byt dlouhodobě pronajal, zdědil i Ilonku, a přestože ze začátku mu všetečná hospodyňka trochu vadila, nakonec je rád, že ji má. Občas mu tedy trochu leze na nervy, a to většinou, když má pravdu a on se chová jako pitomec.

Ilonka přichází a odchází, někde má byt, bere penzi a peníze navíc se jí hodí. Když konečně padly mezi ní a Charliem zábrany, ráda se příležitostně zapojuje do jeho akcí pro potrestání darebáků. A jak je zřejmé, bere to vážně, a dokonce se vybavila zbrojním pasem a zbraní.

Otázkou je, jak to bude dál. Petrův návrat je ohlášený a nejspíš už balí kufry. To bude muset asi v blízké době i Charlie. Logické by totiž bylo, aby se Petr s rodinkou vrátil do svého bytu. Nějaký byt má v domě u Viky i Danuše, tam ale asi Petr s novou přítelkyní a třemi dětmi nezamíří.

A co asi bude s Ilonkou? Bude chtít pracovat pro Petra a starat se o jeho větší rodinu, kde bude navíc jeho nová přítelkyně a další potomek? To už bude přece jen hodně práce navíc.

Ilonka má také možnost zůstat ve službách Charlieho, ať už bude kdekoliv. A podle rozjetého děje, sbližování Dominiky a Charlieho, únosu Dominiky a boji proti Kamilovi, by rozhodně tato dějová linka neměla být upozaděná.

Samorost Raul si žije podle svého

Raul - Vladimír Kratina
Raul – Vladimír Kratina | Zdroj: FTV Prima

Narodil se do bohaté rodiny a jako jediný syn byl předurčený k tomu, aby převzal otěže rodinné firmy. Jenže měl velmi ambiciózní sestru a než aby se s ní neustále přel, rozhodl se, že jí firmu přenechá. Dokonce nestál ani o žádné peníze.

Raul se rozhodl žít podle svého a u rybníka našel klid. Několik chatiček a nadšených rybářů se mu stará o drobný příjem a jeho životní nároky jsou minimální.

Po letech se udobřil se Sidonií, a dokonce chvíli ve firmě pomáhal, když rodina přišla o Eduarda. Po čase ale zase zjistil, že musí být vše podle Sidonie, a tak práci, která ho stejně nebavila, zase pověsil na hřebík. Tentokrát se to obešlo bez hádek.

Raul je sice ve své podstatě samotář, ale když mu osud do cesty přihrál Danuši, zjistil, že na rozdíl od jiných dobrovolnic, které se ho snažily opečovávat, s Danuší je to jiné. Jejich vztah není žádná divočina, ale jsou spolu rádi. Nejspíš spolu ani nikdy nebudou žít. Raul je nejraději v chatě u rybníka, a to asi není úplně místo, kam by se soudkyně chtěla na penzi odstěhovat. A on zjevně nestojí o život v městském bytě.

Jejich vztah je přirozený, nenásilný a dáva smysl.

Jen je škoda, že není v seriálu více takových vedlejších dějových linek, které by diváky nejspíš bavily víc, než krájení mrkve nebo marketing v módním průmyslu.

Zdroj článku:
  • Autorský text