Michal dnes na poslední chvíli vybruslí z průšvihu díky Kaštanovi, který mu pomůže s Duškovou

Michal dnes na poslední chvíli vybruslí z průšvihu díky Kaštanovi, který mu pomůže s Duškovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Michal kryje Žofku a předstírá doučování, ale naneštěstí se ve dveřích objeví Dušková. Co teď? Duchapřítomný Kaštan dostane nápad. Gábina si zatím domluví schůzku s redaktorem Tomáškem, ačkoli ji od toho Jirka odrazuje. Irena se dozví báječnou zprávu a nabídne Otíkovi novou pozici.

Kaštan zachrání Michala před průšvihem

Michal si se Žofkou domluvil další doučování, ale ona to opět odřekne s tím, že by potřebovala, aby ji kryl. Chce si zajít na nákup do obchodu, kde mají fakt velké slevy. Michal jí přislíbí pomoc. Zatímco se doma souží kvůli dalšímu odmítnutí, navštíví ho Kaštan s prosbou, jestli by se nepodíval na jeho nefunkční mobil. Když ho Michal snaživě opravuje, zazvoní u dveří paní Dušková, která přišla vyzvednout dceru, jelikož potřebuje, aby s ní šla na nákup.

Michal neví, co si počít. Dušková nesmí zjistit pravdu! Naštěstí jí pohotový Kaštan zalichotí a úspěšně namluví, že poslal Žofku na poštu. Je už starší a nemocný člověk a ona se prý sama nabídla, že mu tam skočí. Díky této lži má Michal dostatek času Žofce zavolat, aby urychleně přišla. Kritickou situaci se podaří zvládnout bez prozrazení. Žofka přijde, poděkuje Michalovi za záchranu a omluví se za komplikace. Když i s mámou odejde, Michal a Kaštan si s úlevou oddechnou.

Svatka a Žofka mají talent dostávat se do problémů. Zdroj: TV Nova

Michal je za jeho pomoc natolik vděčný, že večer mámě a tátovi navrhne, aby ho pozvali na Štědrý den. Pokud to neudělají, stráví Vánoce sám. Vítek však o takovém nápadu nechce ani slyšet, touží strávit štědrovečerní večeři pouze s rodinou. S Michalem se kvůli svému pokrytectví a neochotě pohádá.

Gábina se sejde s redaktorem, ale všechno jen zhorší

Jirka tvrdí, že nejlepší způsob, jak se s Tomáškem vypořádat, je ignorovat ho. S tím ale Gábina nesouhlasí. Cítí potřebu něco dělat, chránit syna, zkrátka se pokusit Tomáška přesvědčit o vlastní pravdě, aby už nepsal spekulativní a lživé články. Navzdory Jirkovu důraznému varování se tedy s redaktorem sejde. Pokusí se mu vysvětlit, že Šimon umí zacházet se zbraní, protože ho to Jirka naučil. Nebyla žádná náhoda, že z ní chlapec ve škole vytáhl náboje.

Je zřejmé, že Tomášek její slova nakonec překroutí. Gábina doufala, že s ním naváže rozumnou řeč, ale on ji zaskočí zmínkou o Hynkovi. Ten přece na Šimonově současné škole kdysi pracoval. Znamená to snad, že tam má styky, díky nimž bylo chlapcovo potrestání mírnější? Šokovaná Gábina další snahy o vysvětlení vzdá a raději odejde. Jirkovi se omluví, že ho neposlouchala. Měl samozřejmě pravdu. On ji následně překvapí zprávou, že by chtěl na pár dní sám odjet na hory.

Irena je zřejmě opravdu těhotná!

Irena si udělá další těhotenský text, který tentokrát vyjde pozitivně. Je téměř jisté, že se konečně zadařilo, ale dobře ví, že úplnou jistotu bude mít až po návštěvě lékaře. Zatím tedy váhá s telefonátem Radovanovi. Otíkovi nabídne pozici preventisty, ale s Prokopem se o tom vůbec neporadila. Docela ho rozhodí, že jej takhle obchází, jako by vůbec nebrala v úvahu, že ředitelem je on. Magda mu prozradí, že je Irena pravděpodobně těhotná. Poté zavede řeč na sbírku na podporu mobilních hospiců. Přemítá, zda má smysl pořádat další vystoupení. Poslední dobou už jí moc příspěvků nepřišlo.

Je Irena vážně těhotná? Co na to řekne Radovan? Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text