Dívka na koštěti: Víme, kde se natáčela i kdo v ní měl původně hrát, vyzkoušejte si v našem kvízu, co víte vy

Dívka na koštěti: Víme, kde se natáčela i kdo v ní měl původně hrát, vyzkoušejte si v našem kvízu, co víte vy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dívka na koštěti je filmem Václava Vorlíčka, ve kterém zazářila Petra Černocká. Ta ztvárnila roli Saxany, mladé čarodějky, která uteče do světa lidí. Proč hlavní roli hrála právě ona? A kde se snímek točil?

Saxanu měla původně hrát zpěvačka Věra Špinarová. Ta však nabídku odmítla kvůli plánovanému koncertnímu turné po Německu a Švýcarsku. Později toho trochu litovala. Mezi adeptkami na hlavní roli byla i Milena Steinmasslová, připraveny pro ni byly dokonce už i kostýmy. Nakonec však Václav Vorlíček vybral zpěvačku Petru Černockou. Rozhodlo i to, že Petra Černocká už jednu čarodějnici hrála, a to v jedné semaforské inscenaci. 

Film Dívka na koštěti se natáčel v Pardubicích. Na plátně jsme tak mohli vidět například Základní školu Staňkova, Sukovu třídu, Zborovské náměstí nebo Pernštýnské náměstí. Kašnu, která ve filmu představovala cestu do kouzelné říše, byste však na Pernštýnském náměstí hledali marně. Filmaři ji s sebou přivezli z Prahy a na náměstí ji pouze dočasně nainstalovali. Film se točil také na třídě Míru, v okolí Zelené brány a na nedaleké Kunětické hoře. Dále pak v Praze nebo v okolí Berouna.

Pamatujete si blázinec, do kterého se Saxana ve filmu dostala a kde se potkala s pacientkou (Helenou Růžičkovou), která čekala na Kryštofa Kolumba? Blázinec ve skutečnosti žádným blázincem nebyl. Jednalo se o Masarykovy kasárny na nynějším Zborovském náměstí.

 

Zdroje článku: