Ulice: Uhádnete, co vždy hodná a milá Anička řekne Evě? Anča se nezdá, taková nadávka z jejích úst snad nikdy nezazněla

Ulice: Uhádnete, co vždy hodná a milá Anička řekne Evě? Anča se nezdá, taková nadávka z jejích úst snad nikdy nezazněla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva s Ančou si vjedou do vlasů. Z přátelského posezení u vína se vyvine hádka a Eva uraženě odchází pryč. Ani Františkovi se ve 4368. dílu úplně nezadaří. I když, jak se to vezme, Skyler udělá šťastnou. Zato Bára nebude mít radost žádnou, jestli se dozví, co se stalo za dobu její nepřítomnosti.

Prokop najde u Magdy doma klávesy, které si půjčila, aby mohla hrát pro lidi v hospodě. Prokopovi se to však nezdá a ještě pořád se snaží Magdu přesvědčit, aby to nedělala. Přijde mu totiž, že je celá ta její akce naprosto směšná, a že směšná bude i Magda, pokud bude hrát někde štamgastům. Magda má dost těch řečí, a tak Prokopa zarazí.

I když zatím nevybrala téměř žádné peníze, nechce to vzdát a všechno je již zorganizované. Nějaké příspěvky však naskakují, a tak si Magda slibuje od akce u Kateřiny víc. Je však značně nervózní, protože si není jistá ani svým zpěvem, ani hraním podle not. 

Magda s Otíkem
Zdroj: TV Nova | Magda s Otíkem

Kateřina se téměř týden neukázala u Lumíra doma. Tomu to přijde zvláštní a ptá se Venduly, jestli se něco nestalo při minulém setkání v bistru s Vilmou. Vendulu však napadá úplně jiná věc, která by mohla být příčinou. Lumír totiž zmínil i Ingrid, která se v posledních dnech také chová jinak.

Vendula proto přemýšlí, jestli se něco nestalo mezi nimi. To Lumír vylučuje a za vším hledá svou mámu. Jenže, když dorazí za Kateřinou do hospody a zjistí, jak to skutečně je, zoufale si oddechne, protože jestli mezi sebou Ingrid s Kateřinou budou válčit, nebude jednoduché z toho jen tak vybruslit. To by se Ingrid musela rozhodnout dobrovolně se odstěhovat, protože jí přece nemůže říct on, ať to udělá. Na druhou stranu však může přijít o Kateřinu, jestli v tom něco nepodnikne. 

Skyler se činí. Vzpomněla si, že Frantovo oblíbené jídlo je koprová omáčka od Aničky, a tak mu ji chce také uvařit. Pozve ho na oběd, ale celé jídlo naprosto zkazí. Brečí, že je k ničemu jako to jídlo, které uvařila, že ji ani vlastní syn nemá rád, že s ní nechce být. Franta ji utěšuje, hladí ji po tváři a utírá jí slzy.

Skyler je zranitelná, nešťastná a cítí se tak sama. František je jediný, kdo ji zatím nehodil přes palubu, ale svůj vděk mu dá najevo jak nejnešťastněji může. František však už tentokrát neodolá a se Skyler se pomiluje. Místo toho, aby ho hned potom přepadly výčitky svědomí a zmizel rychle domů, zdrží se u Skyler ještě na víno. Černé svědomí se dostaví až přitom, když mu volá Bára a rozněžněle mu vyznává lásku. 

Skyler a Franta se loučí se synem
Zdroj: TV Nova | Skyler a Franta se loučí se synem

Eva si hraje na fajnovku a v krámku, kde všem doposud víno chutnalo, ztropí scénku, že nedostala víno, které si objednala. Přece pozná rozdíl mezi suchým a polosuchým, vždyť byla na ochutnávce. Ani teplotu nemá správnou. Kdyby Anička mohla, zahrabe se dva metry hluboko do písku. Za Evino chování se moc stydí a snaží se jí domluvit, aby se před Šárkou takhle nepovyšovala.

Eva si však nedá říct a chce jiné víno. Šárka se jí začne smát a to se Evy velice dotýká. Šárka se však nedá a začne Evě básnit o původu vína, o jeho vůni a chuti a tím Evu konečně umlčí. Anička se diví a říká si, jestli se Eva nepomátla, ale ta si stojí za svým, přece ji nebude nikdo šidit nebo poučovat. Naopak řekne Aničce, že ona byla vždycky nenáročná a nechala si všechno líbit. A tak si Anička poprvé něco líbit nenechá. Řekne Evě, že se chová jako kráva. Eva jí to vrátí a řekne jí, že jen závidí. Jí a Milošovi se daří, zatímco ona nemá nic. 

Zdroj článku:
  • Autorský text