Tomáš Měcháček, představitel volnomyšlenkářského Jakuba Valcháře z Ulice, má dnes narozeniny

Tomáš Měcháček, představitel volnomyšlenkářského Jakuba Valcháře z Ulice, má dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Byl jedním z důvodů, proč nakonec dala Libuška Nekonečná Liborovi Seidlovi košem. Když se v Ulici objevil poprvé, čekala ho rvačka s neukázněným zákazníkem Libuščina tetovacího studia. I když v Ulici už dávno nepůsobí, může vás zajímat, že herec Tomáš Měcháček 22. února oslaví své 44. narozeniny. 

Tomáš Měcháček se v Ulici objevil v roce 2014

Herec Tomáš Měcháček vstoupil do Ulice v roce 2014. Pokud si dobře pamatujete, v té době vztah Libušky Nekonečné a Libora Seidla procházel hlubokou krizí. Herec Tomáš Měcháček měl tedy za úkol ještě více ty dva rozhádat. Jeho postava Jakuba Valcháře to zvládla na jedničku. Jakub se totiž vezl na úplně stejné vlně jako Libuška. Tu pomalu, ale jistě začala opouštět vděčnost k Liborovi za to, jak jí tehdy jako trosce závislé na alkoholu byl oporou. Začala se scházet se starými známými, kde vždycky rozkvetla. Vedle Libora měla pocit, že nežije. To, že se mu Libuška začíná vzdalovat, poznal i Libor.

Krásná Libuška Jakuba učarovala i svou divokostí. Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Protože měl Libušku velmi rád, snažil se ji doma udržet všemi prostředky, dokonce s ní chtěl počít dítě. Jenže toho se Libuška bála ze všeho nejvíce a od Libora se začala distancovat. No a do této krize vešel volnomyšlenkářský Jakub Valchář. K Libušce okamžitě zahořel, a i ona cítila, že mezi nimi přeskočila jiskra. Že by to bylo tím, že ji Jakub zachránil před obtěžujícím zákazníkem? Nejspíš za to mohla spíše Libuščina divoká krev, volnomyšlenkářství a její touha po svobodě. Libor byl pro ni jako vězení. 

Jakub Valchář měl v Ulici jen epizodní roli. I ta však může zamíchat dosavadním dějem natolik, že kvůli tomu dokonce skončí jedna z hlavních postav. Po krátkém románku, který s Jakubem prožila, se Libuška rozešla s Liborem a diváky Ulice navždy opustila. Mělo to docela rychlý spád. Zatímco Jakub se na obrazovkách objevil v říjnu 2014, ke konci ledna 2015 se už herečka Zuzana Vejvodová objevovala v posledních dílech. 

Libor těžce nesl, že se mu Libuška vzdálila 

Je velmi snadné tuhle krizi hodit na postavu Jakuba Vachláře. Pravdou však je, že krize, která mezi Libuškou a Liborem panovala, by v jejich rozchod vyústila dříve nebo později. Kdyby tedy do Libuščina krámu nevešel Jakub, může si být Libor jistý, že by si k ní později našel cestu jiný „týpek”. Pro sobě podobné totiž Libuška zářila jako maják.

A zatímco Libor na ni doma čekal s večeří a domácí pohodou, později spíše s nepohodou, ona s partou svých starých známých vysedávala v krámku dlouho do noci. Tohle zkrátka klapat nemohlo a herec Tomáš Měcháček byl scenáristy vybrán k tomu, aby agónii jejich vztahu ukončil.