Chlapectví: Film se natáčel dlouhých 12 let

Chlapectví: Film se natáčel dlouhých 12 let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dá se říct, že film Chlapectví je jakousi sestavenou mozaikou, kterou tvoří období dospívání chlapce Masona. On a jeho sestra žijí se svou matkou v jedné domácnosti. Ačkoliv se rodiče rozvedli, otec se se svými dětmi stále pravidelně vídá.

Mason zažívá období, kterým jsme si prošli všichni, nachází nové přátele, poznává sebe, bojuje se svými emocemi a hormony, zažívá první lásky a nechybí ani časté dohady s jeho matkou.

Tak dlouhé natáčení se potýkalo s mnoha nejasnostmi

Celý film doprovází i jiné zajímavosti, než je jen jeho koncept. Aby se rok, co rok mohla sejít ta samá parta herců, muselo být vše podloženo smlouvou. Ovšem v té době neexistovala možnost uzavřít smlouvu na déle jak sedm let. Naštěstí se všechno postupně vyřešilo. Matku dospívajícího chlapce Masona si zahrála Patricia Arquette. Ta byla ovšem mnohdy netrpělivá a natáčení chtěla několikrát ukončit, dokonce si navrhla vlastní sebevraždu. Ve filmu ale zůstala, a tak natáčení probíhalo zase podle plánu.

Film nikdy neměl scénář, základem byl režisérův koncept

Dokážete si představit shrnout celých 12 let do 55 natáčecích dní a udělat z toho film trvající necelých 160 minut? To se podařilo režiséru Richardovi Linklaterovi, který jel celé natáčení bez scénáře a točily se pouze milníky chlapcova dospívání, takže žádný jiný materiál neexistuje.

Snímek získal to nejlepší hodnocení

Na stránce metacritic.com najdete hodnocení filmových snímků, seriálů od těch nejuznávanějších kritiků vůbec. Samotný film Chlapectví od nich získal celých sto bodů ze sta. V roce 2014 se stal také nejzmiňovanějším filmem toho roku, dostal se až na přední příčky žebříčku.