Adélčina honba za neopětovanou láskou se prolíná celým dosavadním dějem seriálu ZOO

Adélčina honba za neopětovanou láskou se prolíná celým dosavadním dějem seriálu ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Adélky působí místy tak trochu tragickým dojmem. Podaří se jí konečně najít spřízněnou duši? Adélčin příběh na začátku jejího uvedení do děje seriálu ZOO nasvědčoval, že bude vystupovat jako záporná postava.

Původně totiž do zoologické zahrady nastoupila jako pravá ruka svého strýce Lubora Brázdy. Její úlohou pak bylo zejména donášení na ředitelku zoo Marii Roklovou a hledání způsobů, jak její pozici ve vedení zahrady oslabit.

V průběhu působení ve službách Lubora se pak Adélka dostala i do spárů Alberta Poláka, známého svůdníka, který se neostýchá spát s kdejakou ženou okolo sebe. Nebohá Adélka pak nabyde dojmu, že je pro Alberta výjimečnou a že to s ní myslí vážně. Ten už si ale tou dobou brousí zuby na Aničku Novotnou, za kterou ho táhne hlavně pohádkové jmění její rodiny. V důsledku toho pak Adélku drzým způsobem odkopne a jí zůstanou pouze oči pro pláč.

Postupem času v ní pak začal vřít vztek a touha po pomstě. Navíc jí začalo docházet, že práce pro strýčka nebyla v mnohých ohledech až tak nevinná, jak se mohlo na první pohled zdát. Rozhodla se proto změnit tým a spojit se s ředitelkou Roklovou v boji proti Luborovi a Albertovi. Nejprve tak činila za jejich zády, ale postupem času, když se její nové záměry odhalily, se již bojem proti mužské části vedení zoo vůbec netajila. Díky sblížení se s Marií se pak poznala také s jejím synem Markem Roklem, který za maminkou často chodil do zoo na návštěvu se svým synovcem, případně jí nosil něco dobrého na zub. Vzhledem k tomu, že Adélka pracovala jako Mariina sekretářka, často pak s Markem mluvila jako první.

Marek Adélku učaroval, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Marek se navíc vzpamatoval z rozchodu s bývalou přítelkyní Mínou, se kterou se neměl ve vztahu úplně dobře. Příjemné chování Adélky v komunikaci s ním bylo pro něj vítanou změnou. Komplikace však nastaly v následujících dílech kvůli Markově nečekaném citovému vzplanutí směrem k Viky, kterou dlouhou dobu brával pouze jako dobrou kamarádku. Tím se jeho pozornost od milé Adélky přesunula poněkud jiným směrem, a chudák se tak cítil trochu mezi dvěma světy.

Adélce však nedělalo žádný problém otevřít Markovi oči. Dokonce se jí podařilo jej přimět k polibku, který jej nejprve poměrně zaskočil, pak se ale dost rychle vzpamatoval, a nejspíš mu tak došlo, že nemusí hledat štěstí u Viky, která měla zájem o soudce Kříže. 

Diváci seriálu ZOO tak měli před sebou zrod nového nadějného vztahu mezi postavami. Naděje však postupem času pohasly, neboť Marek prozřel a po Adélčině srazu se spolužáky, který proběhl v baru, vztah s Adélkou ukončil.

Nyní můžeme v seriálu pozorovat pomalu se rodící vztah mezi Markem a Tes. Jak se to bude vyvíjet dál a co na to řekne Charlie? To nám prozradí následující díly. Snad štěstí potká i sympatickou Adélku, přeci jen by byla škoda, aby taková sympaťanda zůstala sama. Těžko říct, koho jí scénáristé přihrají do cesty.

Zdroj článku:
  • Autorský text