Ulice: Kateřina dostane ten nejkrásnější vánoční dárek. Dojme i vás, to se vsaďte

Ulice: Kateřina dostane ten nejkrásnější vánoční dárek. Dojme i vás, to se vsaďte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne nadarmo se říká, že Vánoce jsou hlavně o dětech. Vždyť to jsou právě děti, které dokážou vykouzlit ten nejblaženější úsměv na tváři dospělého a dojmout ho k slzám. Vanda se naopak jako dítě bude radovat. Blanka obdaruje Jarku a Adama ještě před Štědrým dnem. Páteční 4390. díl bude kouzelný.

Blanka si přivstala společně s Evženem a volného času využila tak, že se pustila do pečení vánočního cukroví. Kristýna vstane později také, protože ji čeká škola. Tedy, to si myslí jen Blanka. Kristýna totiž školu už dávno vzdala, ale své mámě ještě neměla odvahu to říct. A tak, když jí Blanka položí otázku, v kolik odchází do školy, svede rychle řeč na jiné téma. Adam však na Kristýnu tlačí, ať to rodičům řekne co nejdříve. Teď před Vánocemi se to však nehodí. Společně spíš musí vyřešit jinou věc, s kým z rodičů stráví Štědrý den. 

Blanka to jednou provždy vyřeší s Jarkou
Zdroj: TV Nova | Blanka to jednou provždy vyřeší s Jarkou

Jarka už nemůže unést to napětí v ordinaci a znovu Blance oznamuje, že dává výpověď. Trápí ji totiž ta věčná křeč, to ustavičné dávání si pozor na to, co si vzájemně řeknou. Jejich rozhovory se smrkly jen na povinnou komunikaci lékařky a sestry a jejich osobní životy jakoby rázem neexistovaly.

Jarka se bojí, aby se k Blance nedoneslo nic, co se jí a Adama týká, všechno raději drží pod pokličkou. A to se prostě nedá vydržet. Blanka má z toho těžkou hlavu a u mazání cukroví si dokonce popláče. Takhle to přece nemůže nechat být. Zvedá telefon, aby Jarku pozvala k sobě domů a jednou provždy to mezi nimi rozsekla. 

Kateřina se chystá k odjezdu za dcerou do Itálie. Nedá jí to však, aby si s Lumírem ještě nepromluvila. Chce vědět, jestli ho svým rozhodnutím nebýt s ním na Vánoce nějak nezklamala. Lumír je sice smutný, že s nimi Kateřina nebude, ale nic jí nezazlívá. Kateřina má však nápad, jak tohle odloučení vymyslet.

Pozve Lumíra i s Alexem na Vánoce do Itálie. To je nabídka, ze které by byl nadšený úplně každý. Až na Lumíra. Stejně jako chce Kateřina prožít svátky s dcerou, chce být Lumír se svou rodinou. Z vánoční cesty do Itálie tak nic nebude a Lumíra s Kateřinou stejně čeká loučení. Nebudou se však loučit sami, Alex za nimi seběhne dolů, aby dal Kateřině dárek a obejme ji tak upřímně a vřele, že bude mít Kateřina slzy na krajíčku. To bude ten nejmilejší dárek ze všech. Ani Kateřina však nezůstane pozadu a pozve Lumíra s Alexem, aby za ní alespoň dorazili oslavit konec roku. A tak si oba kluci Nyklovi na silvestra vyrazí do Itálie. 

Alex překvapí Kateřinu
Zdroj: TV Nova | Alex překvapí Kateřinu

Vanda najde v šuplíku zásnubní prstýnek. Blahem se může rozplynout a hned se musí sejít s mámou, aby jí prozradila to velké tajemství. Bez rozmýšlení na Jolanu vybafne, že se s Luďkem budou brát. Jolana je jako máma patřičně šťastná a pyšná a vyptává se zvědavě Vandy, kde k tomu došlo, kdy ji požádal, jak ji požádal, chce vědět každý detail. Vanda ji však stopne, protože sama nic neví. To zní dost zvláštně vzhledem k jejímu oznámení, ale je to pravda. Luděk ji totiž o ruku zatím nepožádal a Vanda vlastně netuší, kdy a jak má k tomu dojít. Podle ní žádost samozřejmě musí přijít na Štědrý den, to je jasné. Dočká se Vanda svého největšího snu?

Zdroj článku:
  • Autorský text