MasterChef – návrat odpadlíků: Kdo dokázal využít druhou šanci a vrátit se ve velkém stylu a koho Kašpárek vyhodil

MasterChef – návrat odpadlíků: Kdo dokázal využít druhou šanci a vrátit se ve velkém stylu a koho Kašpárek vyhodil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Číča, Milan, Martina, Lubina, Robin, Malika, Terka a Ado jsou zpět. A jednomu z nich porotci dají druhou šanci. Je to oblíbená strategie v mnoha soutěžích. Dává to tak možnost napravit situaci, kdy soutěžící nebo porotci neměli svůj den a ze soutěže vypadl někdo, kdo si to nezasloužil.

Právě osmička soutěžících v nové epizodě zabojuje o návrat. Ne všichni z finalistů v soutěži jsou však z této akce nadšení. Sofi to bere jako krok zpět a nespravedlnost k těm, co se zatím v soutěži drží. Ostatní nejsou tak radikální a vítají možnost vidět přátele.

Aco však prohlásil, že se všichni přetvařují a nikdo nechce, aby se další soutěžící vraceli. Uvedl, že na pivo si klidně s odpadlíky zajde, ale v soutěži už je nechce. Naštěstí to není na něm, a tak se třeba právě váš favorit do soutěže vrátí.

Finálová osmička tak mohla dění sledovat z balkonu. Ještě předtím však každý z nich vybral ve spižírně koš potravin pro jednoho z navrátilců. Byla to možnost, jak pěkně potencionálním soupeřům zavařit a hodně jim ztížit šance na úspěch.

Ale jak říká Sofi: „Správný MasterChef musí umět uvařit ze všeho.“

Ondra přinesl suroviny Robinovi a z dobře naloženého koše si tak mohl vybrat, co chce připravit. Číča bohužel nadšená nebyla. Martin si nějak popletl její záliby a usoudil, že ráda peče sladké. Tak ji naložil koš surovin, aby si mohla vybrat, jaký dezert udělá. Ona však úplně nesmyslně sladké dělat nechtěla.

Velkou výhrou nebyl ani koš Terky, která dostala suroviny od Vojty. Ten se ve svém kuchařském umu zasekl na rybě s čočkou, kterou už zkusil opakovaně v soutěži a moc úspěch neměl, tak Terce přinesl rybu a čočku. I porotci ji politovali, že to bude malý zázrak, jestli z toho něco uvaří.

Ani Sofie neudělala moc dobrý výběr a Ado tak dostal mečouna a hromadu ovoce. Ani máslo mu nedopřála. Lubina původně ohlásil, že překvapí a udělá něco vegetariánského, ale když mu Betty dodala kančí hřbet, tak vsadil na maso, které umí. Milan dostal od Aca jehněčí, ale chtěl dělat plněné krokety houbami. Porotci ho však přesvědčili, že tak dobré maso nemůže nechat být.

Martina dostala od Petry suroviny, které jsou běžné v italské kuchyni a mohla čarovat. Stejně dobré suroviny měla i Malika, která měla vše potřebné pro skvělé italské rizoto. Dokonce dostala do koše i šafrán.

Číča byla jako vyměněná a rozhodně už nebyla tak sebejistá. Její volbu nedělat sladké jídlo, na které měla suroviny, nechápali ani porotci. Když začala dělat na pánvi jablka a slaninu jako přílohu k vejci smaženém v trojobalu a nenechala si poradit, že by měla zkusit sladký dezert, Kašpárkovi došla trpělivost a z kuchyně ji vyhodil.

Lubina v akci, zdroj: TV Nova

Stručné hodnocení návratové výzvy

Terka se nakonec s Vojtovým katastrofálním výběrem surovin dokázala poprat a jediné, co jejímu jídlu Forejt vytkl, byl chybějící citron, který bohužel neměla k dispozici.

Martina udělala těstoviny, které by jako žena žijící v Itálii měla umět, ale u poroty nepochodila a její těstoviny s omáčkou z brokolice neuspěly. Martina tak soutěž po první výzvě opustila.

Robin udělal jídlo, které svou pálivou chutí porotu překvapilo, ale když porotci popadli druhý dech, hodnotili jídlo dobře.

Milan dal kvůli váhání, zda se pustit do přípravy masa, které moc nezná, maso péct pozdě, ale jinak určitě jeho bramborové krokety plněné houbami bodovaly.

Lubina dělal oblíbený kančí hřbet, ale porotce mrzelo, že neudělal slíbené vegetariánské jídlo.

Malika rizoto zabila velkým množstvím šafránu, takže soutěž musela opustit a podobně na tom byl i Ado, který byl v minulé výzvě posledním vyřazeným soutěžícím. Nic se mu nepovedlo a podle porotců bylo jídlo hořké, kyselé a úplně špatné. 

Do druhé výzvy se tak dostali: Milan, Terka, Robin, Lubina

Jejich úkolem bylo opět uvařit nejlepší jídlo jejich života. A komu že se to povedlo? Milan vsadil na tvarohové knedlíky plněné čokoládou. Do těsta dal moc mouky, a to stačilo na odchod ze soutěže. Robin vařil jídlo od maminky, ale na postup to nebylo.

Před porotou tak zůstal Lubina a ubrečená Tereza, která fandila Robinovi. Který z nich je vašim favoritem?

Betty, Vojta, Sofi, Aco, Petra, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek