Nový MasterChef: Ještě že už je Milan pryč a je neskutečné, co si dokázal vyfňukat. Měl tu řeč nacvičenou?

Nový MasterChef: Ještě že už je Milan pryč a je neskutečné, co si dokázal vyfňukat. Měl tu řeč nacvičenou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po výletě na fotbalové hřiště se kuchařský tým vrátil do své luxusně vybavené kuchyně ve studiu. A dnešní epizoda se ponese na sladkovodních vlnkách. Ryby velké i malé dost soutěžící potrápí a zkuste uhodnout, kdo zase skoro nic nepředvede.

Jen pět soutěžících si v nové epizodě obléklo bílé zástěry, aby z bezpečí balkonu mohlo sledovat klání u sporáků, které rozhodne, kdo si zaslouží odejít na balkon. Jak Ivka vtipně prohodila, na balkon se chce dostat tak moc, že by tam klidně vylezla i po čtyřech.

Kromě pěti soutěžících, kteří jako odměnu za vítězství v minulé kuchařské výzvě mohlo na dnešek v noci klidně spát, se v kuchyni neobjevil Robin, který má údajně vážné zdravotní problémy. Že by mu nesedlo nějaké jídlo?

Aco a jeho vítězný tým z minulého dílu, zdroj: TV Nova

Bylo na zbylých soutěžících, aby rozhodli o tom, zda bude Robin ze soutěže vyloučený nebo dostane šanci pokračovat. V tajném hlasování (šeptalo se porotcům do ouška) se až na jednoho všichni shodli na tom, že by měl dostat šanci. A hned se vědělo, že rebel, který by se rád zbavil konkurence, je Aco. To určitě něco vypovídá o jeho charakteru. Naznačil, že je mezi soutěžícími moc přátelská atmosféra a chtělo by to trochu oživit.

V první výzvě zůstalo nádobí v policích a soutěžící měli poznat 10 sladkovodních ryb. Po třech rybách uhodli pouze Martina, Sofie a Vojta. A to byli ti nejlepší, kteří odešli na balkon! Ti ostatní snad uhodli jen kapra!

Aco rozděloval ryby

Aco, který byl kapitánem vítězného týmu z minulého klání, dostal za úkol vybrat šesti zbylým soutěžícím rybu. Martinovi to bylo vcelku jedno, jakou rybu dostane, je spíš na vepřové, jako většina Čechů a ryby neumí připravit, tedy alespoň to tvrdil.

Vyfasoval krásného jesetera. Milan si odnesl kapra, on přece nikdy žádnou jinou rybu neviděl, protože nemá rodinu (už zase). Malika dostala tolstolobika. Byl pomalu větší než ona. Ivka si vzala štiku, Terka amura a Ado nejmenší čudlu, sivena amerického.

Zadání bylo trochu složité, ale v praxi tak umožnilo soutěžícím zvolit si druh jídla, kde si budou věřit na postup. Z ryb mohli připravit studený předkrm, teplý předkrm a hlavní chod. Pokud něco nechtěli dělat, mohli to vynechat.

Studené předkrmy dělali jen Ado a Martin. Toho samorosta s nakrouceným knírem musí mít člověk rád. Martin udělal carpaccio, a protože ryby nerad, ani jídlo neochutnal. Jenže porotci trvali na tom, že ochutnat musí, jinak neochutnají ani oni.

„Je dobré vědět, že i syrová ryba může člověka dostat na balkon,“ komentoval verdikt porotců sympatický kuchař, kterému nakonec ta ryba také zachutnala (ale vepřové to nebylo).

Na balkon se dostal nakonec i Adam za pokrm ze sevena, a to měl štěstí, protože mu odpadl logistický problém, jaké jídlo z toho malého zbytku ryby připravit.

výběr ryb v kuchařské výzvě, zdroj: TV NOva

Teplé předkrmy či polévky museli představit Ivka, Terka, Malika a Milan. Ivka si nechala poradit, orestovala kousky štiky zprudka na másle s bylinkami. Terka udělala zajímavou polévku a Malika si zvolila trochu divnou kombinaci filetu zabaleného v prosciuttu a podávané s červeným sladkokyselým zelím. Sama nakonec nebyla až tak přesvědčená, že si zvolila dobře. Milan opět neuvařil nic a jak mu slíbil Kašpárek, měl hned vyletět.

Na balkon se mohly odebrat Tereza a Ivka

Malika a Milana tak čekala třetí výzva. Zatímco Milan z vývaru a zeleniny, kterou původně dělal na teplý předkrm, mohl udělat spolu s orestovaným kouskem kapra za pár minut hlavní chod s rybí omáčkou, Malika musela začínat od nuly. A zvládla to zase dříve než Milan.

A teď přišlo to překvapivé finále. Bylo jasné, že z nějakého důvodu si porota Milana oblíbila, ale to, co opět předvedl v kuchyni, jim nedávalo možnost vyřadit ze soutěže Maliku. To už by bylo tak do očí bijící, že by to show uškodilo. A protože není ani v polovině, rozhodnutí vyhodit oblíbence Milana muselo přijít. Zatímco Číča při prvním vyřazení nedostala nic, Milan odcházel s Kašpárkovou vstupenkou do jeho restaurace, aby se v kuchyni něco přiučil.

To trochu snižuje hodnotu výhry, když Kašpárek slíbil vítěznému kuchaři ze soutěže místo ve své restauraci a stejnou možnost nabídl kuchtíkovi, který nezvládl uvařit ani rybí polévku.

Inspirace z minulých dílů

Zdroje článku: