Prostřeno z Olomoucka bude ryze dívčí válkou, některým dámám nejde o peníze a ve hře je i sázka

Prostřeno z Olomoucka bude ryze dívčí válkou, některým dámám nejde o peníze a ve hře je i sázka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Natáčení oblíbeného kulinářského pořadu je adrenalinem nejen pro soutěžící, ale i pro štáb, který netuší, čemu bude v neznámém prostředí čelit. Stát se může cokoliv a je to na štábu, aby dokázal vše sladit a každý problém vyřešit.

Kromě pětice soutěžících se natáčení účastní 7 lidí tvořících štáb. To není na natáčení v terénu, kde může překvapit vše od nefunkčních spotřebičů, špatné hygieny, až po opilé rodinné příslušníky, zrovna velké zázemí. Navíc štáb může zasáhnout pouze v případě, že je vážně ohroženo zdraví účastníků. Vše je jinak v režii soutěžících.

V příštím týdnu se v Olomouckém kraji zapojí do boje o 60 tisíc 5 žen a pro některé to nebude v pořadu Prostřeno premiéra.

Už v pondělí se svým kuchařským umem pochlubí Renata. Ta chce bratrovi dokázat, že je lepší kuchařkou než on a svůj rodinný souboj postavili na sázce o lahev slivovice. Bude si mít Renata v zimě co dát do čaje na zahřátí? Servírovat bude nudlovou polévku, kančí kýtu na víně a samozřejmě něco pro mlsné jazýčky jako sladkou tečku.

Obráběčka kovů Lenka pohostí dámy kuřecím vývarem s játrovými knedlíčky a následovat bude vepřový závitek plněný anglickou slaninou a nivou s pečenou zeleninou s bramborami a česnekovým dipem a jako dezert udělá kardinálův řez. Že nevíte, co to je?  I o tom bude u stolu řeč. Více než jídlo, bude soutěžící zajímat, jak si s kuchařskou výzvou Lenka poradí ve svém malém bytečku.

Zuzana ve středu nebude mít svůj den. Své soupeřky se rozhodla oslnit a podávat foie gras, ale dobré jídlo není jen o drahých surovinách. Renata jako by tušila, že se moc nenají, dala si v autě své šunkofleky. Ale dezert musela Zuzaně pochválit, ač nerada.

Hlavní chod soutěžící Zuzany, zdroj: FTV Prima

Vykutálená Lucie si trošku ve čtvrtek úkol usnadní a bude se „chlubit cizím peřím“. Odhalí její malý podvod s uzeným lososem soupeřky? Kromě tataráčku z uzeného lososa bude na talíři dýňová polévka, pečené ražniči s domácími bramborami a číský dort nakonec. Už kvůli záhadnému dortu se vyplatí Lucii v kuchyni sledovat. Kdyby Lucie vyhrála, peníze poslouží na koupi lesa.

V pátek soutěžní klání kuchařek z Moravy zakončí Irena. Irena je mámou od pěti dětí a v Prostřeno není poprvé. Klidná však nebude, protože když se něco může pokazit, tak se to pokazí. Irena bude zápasit se sporákem, který se zrovna v tento den rozhodl stávkovat. Stihne Irena cuketovou polévku s opečenými krutony, hovězí po burgunsku a mrkvový dort, nebo se budou muset hosté uskrovnit a vystačit si s pomazánkou a omluvou?

Dezert soutěžící Lucie, zdroj: FTV  Prima

Do domácností bez příkras můžete nahlížet od pondělí do pátku na Primě, vždy v 17:50.

Zdroje článku:
  • Presskit Prima,
  • TV Guru,
  • autorský článek