Ota Balage slaví dnes své narozeniny. Pamatujete na gamblera Jerryho z Ulice?

Ota Balage slaví dnes své narozeniny. Pamatujete na gamblera Jerryho z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy režiséři Ulice umí překvapit, což dokázali i v roce 2017, kdy do role gamblera Jerryho obsadili klávesistu, dirigenta a skladatele Otu Balage, který 9. listopadu oslaví své 61. narozeniny. Umělci gratulujeme, a jelikož už v Ulici nepůsobí, přejeme mu další roličku v nekonečném seriálu. 

Gambler Jerry byl zhmotněným průšvihem Luboše Marečka 

Spolu se ztrápenou postavou Luboše Marečka se v roce 2017 v Ulici objevil také hudebník a skladatel Ota Balage, který si vystřihl svou první roli a hned si zahrál záporáka. Image měl na to více než dobrou. V Ulici měl jen epizodní roli, možná proto si na něho nevzpomínáte. Objevoval se po boku Luboše Marečka, kterého pravidelně sváděl na scestí. Jerry měl pokřivený charakter a živil se tím, že se v karetních hrách zaměřoval na nezkušené nováčky, které doslova sedřel z kůže a v případě Luboše Marečka i z celoživotních úspor. Gambler Jerry byl tak zhmotněním Lubošova velkého průšvihu, který ho málem stál celou rodinu. Věrce už se delší dobu něco nezdálo. Když pak zmizely i jejich celoživotní úspory, rozhodla se o pomoc obrátit na svého syna Máru. 

Ota jako Jerry se zaměřil na Luboše Marečka. Zdroj: TV Nova

Díky vstupu herce Rostislava Nováka st. na scénu měli diváci možnost poznat, po kom je Mára takový ranař. Co se peněz, alkoholu a drog týče, také nebyl nejsvatější. Pamatujete ještě, jak zavinil autonehodu, když v autě vezl Terezu Jordánovou?

Měl být po kom, jelikož Luboš také nebyl žádným svatouškem. Respektive měl dvojí tvář – tu, kterou nasadil před Věrkou a pak tu, kterou nosil, když byl mimo její dosah. Jednou se na Luboše usmálo štěstí a v kartách vyhrál docela slušné peníze. Jenže místo toho, aby Luboš s hazardem přestal, získal pocit, že vyhrávat lze donekonečna. A tak vsadil všechny společné peníze. Jenže zrovna hrál proti Jerrymu, který ho možná i nechal poprvé vyhrát. U všech nováčků tohle dělal. Ti pak byli opojeni výhrou a další večer přišli ještě s větším obnosem peněz. A přesně takhle fungoval Jerryho byznys. 

Jerry se v Ulici objevil párkrát a jeho postava upozorňovala na problém hazardu a sázení, kterému může člověk snadno propadnout. Jerry nebyl dobrým člověkem už jen proto, že si na život vydělával tím, že ničil životy druhých. Pro Luboše byl každopádně velkou životní lekcí.

Jeden z mnoha padouchů, kteří se v seriálu mihli 

Hudebník Ota Balage tak ztvárnil jednu z mnoha záporných postav, které v Ulici dokreslují děj hlavní scény. Jak později hudebník přiznal, z natáčení měl velkou trému, jeho postava ho ale hodně bavila už proto, že byla záporná, a tudíž i mnohem pestřejší, než jsou postavy se svatozáří na hlavě. Nám nezbývá než dodat, že se zde režiséři svým výběrem opravdu trefili. Nikdo nemohl zkušeného a otrlého gamblera bez srdce a svědomí zahrát lépe. 

Zdroje článku: