Jak šel čas s dnešní oslavenkyní Madonnou? Jako herečka si vysloužila 9 Zlatých malin, ale i Zlatý glóbus

Jak šel čas s dnešní oslavenkyní Madonnou? Jako herečka si vysloužila 9 Zlatých malin, ale i Zlatý glóbus
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ikona popové hudby, věčná provokatérka, začínající režisérka, producentka, herečka, matka, autorka dětských knih, stoupenkyně židovské kabaly – to vše je Madonna nebo chcete-li, Loise Cicconne.

Madonna byla vždy svá, a i když má velkou řadu kritiků, určitě jí nikdy nechyběla odvaha a vytrvalost. Svou hudbou ovlivnila několik generací mladých lidí a byla jedna z prvních lidí z hudebního prostředí kdo pochopil, že k sobě patří hudba a móda. Patřila mezi první ženy, které si psaly vlastní texty písní.

Nový styl prezentace zpěvu ji uchvátil

S příchodem stanice MTV Madonna okamžitě uchopila příležitost a dokázala zkombinovat svůj extravagantní vkus, originální nápady, pohybové nadání, kvalitní zpěv a touhu po hereckém projevu. Výsledkem byly videoklipy, které její písně vystřelily na vrchol.

Madonna nikdy své fanoušky nenudila, ale s filmem to bylo jinak a všechny její herecké pokusy byly pochybné.

Průkopnice zajímavých dokumentů

Výjimkou se překvapivě stal dokumentární film „S Madonnou v posteli“ z roku 1991. Film zábavnou formou provádí diváky průběhem hudebního turné. Do roku 2002 to byl nevýdělečnější dokument a v podstatě to byl průkopnický film pro další dokumenty, které nechaly nahlédnout fanoušky do života umělců během koncertních turné.

Filmografie

Filmografie Madonny se skládá z méně či více špatných filmů. Spolupracovala s významnými režiséry jako je Woody Allen nebo Quentin Tarantino. Pohybovala se vedle hereckých osobností jako Tom Hanks ve „Velkém vítězství“ nebo „Tělo jako důkaz“ s Williamem Dafoe a Juliannou Moore, v „Šanghajském překvapení“ se Seanem Pennem. Vyneslo jí to celkem 9 Zlatých malin, z toho jednu za „Nejhorší herečku století“.

I přes záplavu hereckých neúspěchů se jí nakonec vytrvalost přece jen vyplatila. Rolí Evity v muzikálu Alana Parkera dokázala, že její herectví není špatné, pokud nemluví. Roli Evity celou zazpívala. O tuto roli moc stála a vyfoukla ji hvězdám, jako je Meryl Streep nebo Barbara Streisand a konečně získala i Zlatý glóbus. Filmová píseň You must love me zazněla na Oscarech, cenu si za ní odnesl autor Andrew Webber.

Své herecké pokusy vyměnila za režisérské. V roce 2008 zkusila režii své prvotiny „Špína a moudrost“, který uvedla na Berlinale. Druhý film „Králova láska“ z roku 2011 už má hodnocení 65 % a příběh krále Edwarda VIII. a rozvedené Američanky Wallis Simsonové diváky zaujal.

Možná nás tato kontroverzní žena ještě překvapí, ale rozhodně si zaslouží obdiv za houževnatost, se kterou si plní své cíle.

Mrkněte do galerie a porovnejte, jak se tato zpěvačka během kariéry změnila.