Martina ve středeční Ulici hodí Jirkovi jeho dárek na hlavu a znavená Věrka se málem složí

Martina ve středeční Ulici hodí Jirkovi jeho dárek na hlavu a znavená Věrka se málem složí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dá se říct, že ústředním tématem středeční epizody Ulice bude nevděk. Jirka se snaží podpořit Martinu v rozletu, ale začne moc tlačit na pilu a vyslouží si pár nehezkých slov. V domácnosti Marečkových se o vše stará Věrka, ale Vojta to bohužel nevidí a ani ho nenapadne babičce podat pomocnou ruku.

Za podporu se Martina odvděčí protesty a nevděkem

Ambiciózní Jirka Hložánek věří, že svou přítelkyni Martinu podporuje v rozletu, když ji opakovaně přemlouvá, aby si na YouTube vytvořila vlastní kanál. Ona se však do toho zrovna dvakrát nehrne a raději zavede téma na Jirkův svátek. Navrhne, že by mohli večer uspořádat menší oslavu. Připraví úchvatnou večeři a daruje panu starostovi slušivé manžetové knoflíčky. Jirku překvapí, že jmeniny tolik prožívá, a sám jí dá zajímavý dáreček – poukaz na týdenní soustředění se známým kuchařem Radkem Kašpárkem.

To bylo ještě před chvílí lásky…
To bylo ještě před chvílí lásky… | Zdroj: TV Nova

Jiná nadšená kuchařka by asi takový krok ocenila, ale Martina se na poukaz dívá, jako by to byla stará a páchnoucí ponožka. Jasně přece Jirkovi řekla, že po zkušenosti na cukrářském kurzu o další podobné aktivity nestojí, alespoň ne v nejbližší době. Nemá čas ani možnost odjet si na týden někam pryč, máma ji potřebuje v hospodě. Kromě toho – zkrátka nechce. Nechce jet na další kurz, nechce si pořizovat žádný YouTube kanál a docela určitě nechce poslouchat další Jirkovy motivační kecy! Poslední věta z ní nestřeženě vylítne, a i když se mu za ni hned omluví, dílo bude dokonáno. Jirka se pochopitelně urazí a s pocitem, že je za svou podporu naprosto nedoceněný, zkrátka odejde.

Martina vezme celou slavnostní večeři k mámě a Lumírovi, aby nepřišla úplně vniveč. Samozřejmě se mámě svěří s tím, jak si to s Jirkou opět pokazila. Holky Dubovské nesnášejí, když je někdo do něčeho tlačí, pak se akorát zaseknou ještě víc. Kateřina to chápe, cítila by se stejně, a tak Martinu ujistí, že udělala dobře, když to Jirkovi řekla na rovinu. Jenomže jsme zase tam, kde jsme byli. Hrozí nám další rozchod svéhlavé kuchařky a dotčeného starosty. Kolikrát že už to tady bylo?

Nevrlý Vojta odmítne pomoct vyčerpané babičce

Od doby, co má Karla poraněné rameno, všechny domácí práce a povinnosti leží na Věrce. Upřímně, bylo to tak vždycky, Karla se o děti a domácnost nikdy nestarala kdovíjak usilovně, často ji prostě vídáme stát opřenou o kuchyňskou linku. Asi odpočívá, jelikož ví, že Věra už jí navařila, napekla, vyprala, uklidila… Takovou babičku aby pohledal!

Ani Věrčiny síly ale nejsou nevyčerpatelné. V poslední době skáče kolem Luboše, jenž byl nedávno propuštěn z nemocnice, chodívá pro děti na trénink a do skupiny, běhá po nákupech, zkrátka zařizuje, co je třeba, a na její zdraví teď nikdo moc nemyslí, ani Kryštof, jenž má plné ruce práce s vlastním utajeným studiem k maturitě.

Věrce se tak v jednu chvíli udělá slabo a zadoufá, že jí Vojta pomůže alespoň s tříděním prádla, ale ten bude už od návratu z tréninku kdovíproč velmi nabručený. Bude mu zatěžko babičce s čímkoli pomoct. Co se mu na fotbale asi přihodilo?

Zdroj článku:
  • Autorský text